"Bigbank" peļņa pirmajā pusgadā augusi par piektdaļu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Igaunijas bankas "Bigbank" peļņa pirmajā pusgadā augusi par 21%, sasniedzot 17 miljonus eiro, informēja bankas pārstāvji.

Savukārt otrajā ceturksnī "Bigbank" guva peļņu 7,4 miljonu eiro apmērā, kas ir par 4% mazāk nekā šajā periodā pirms gada.

Stabilu izaugsmi "Bigbank" piedzīvojusi arī Latvijas tirgū. Apgrozījums palielinājies visos produktu segmentos, un banka aktīvi turpina izsniegt kredītus.

Visas "Bigbank" grupas aizdevumu portfelis jūnija beigās pieauga līdz 1,5 miljardu eiro apjomam. Ceturkšņa laikā tas palielinājies par 89 miljoniem eiro jeb 6%, un pirmajā pusgadā - par 162 miljoniem eiro jeb 12%.

Mājokļu aizdevumu portfelis ceturkšņa laikā palielinājās par 23 miljoniem eiro jeb 9% līdz 269 miljoniem eiro. Uzņēmumu aizdevumu portfeļa ceturkšņa pieaugums bija par 37 miljoniem eiro jeb 7% līdz 550 miljoniem eiro, un patēriņa aizdevumu portfelis palielinājās par 19 miljoniem eiro jeb 3% līdz 693 miljoniem eiro. Salīdzinājumā ar 2022.gada otro ceturksni aizdevumu portfelis pieauga par 390 miljoniem eiro jeb 35%.

Otrajā ceturksnī aizdevumu portfeļa kvalitāte saglabājās laba - ceturkšņa beigās tikai 1,3% no aizdevuma debitoru parādiem bija kavēti vairāk nekā 90 dienas.

Korporatīvo klientu apkalpošanas jomā pirmajā pusgadā īpaši strauji pieauga ieņēmumi no automobiļu un iekārtu līzinga pārdošanas. Otrajā ceturksnī ieņēmumi no korporatīvā līzinga bija par 59% lielāki nekā pirmajā ceturksnī, savukārt gada pirmajos sešos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējo pusgadu, palielinājās par 71%.

Otrajā ceturksnī korporatīvo aizdevumu un līzinga pārdošanas apjoms sasniedza 101 miljonu eiro, savukārt pirmajā ceturksnī korporatīvo aizdevumu ieņēmumi bija par 83% lielāki nekā pirmajā ceturksnī.

Grupas noguldījumu portfelis ceturkšņa laikā pieauga par 100 miljoniem eiro jeb 7%. Sešos mēnešos noguldījumu portfelis palielinājās par 231 miljonu eiro jeb 17% līdz 1,6 miljardiem eiro. Salīdzinājumā ar 2022.gada pirmo pusgadu, grupas noguldījumu portfelis kopumā pieauga par 430 miljoniem eiro jeb 37%.

Fiksēto termiņnoguldījumu portfelis 2023.gada pirmajā pusgadā palielinājās par 136 miljoniem eiro jeb 18% līdz 877 miljoniem eiro. Uzkrājumu portfelis palielinājās par 94 miljoniem eiro jeb 15% līdz 721 miljonam eiro.

"Bigbank" peļņa 2022.gada pirmajā pusgadā bija 14,1 miljons eiro, bet 2022.gada otrajā ceturksnī - 7,7 miljoni eiro.

"Bigbank" ir Igaunijas banka, kas izvērsusi darbību ārpus Igaunijas, izveidojot filiāles Somijā, Zviedrijā, Latvijā, Lietuvā, Bulgārijā, kā arī piedāvājot pārrobežu pakalpojumus Austrijā, Vācijā un Nīderlandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu