Lai nesmukumus neredz: virtuves dizaina detaļas, kas paslēps netīro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Veidojot mājokļa interjeru, primārie jautājumi bieži vien ir - kā tas izskatīsies un cik tas izmaksās? Daudz retāk māju īpašnieki iedomājas par detaļām, kas samazinās raizes par mājas uzkopšanu. Lūk, daži interjera knifi, kas ļaus neiespringt uz tīrīšanu. 

Rakstainas flīzes

Plānojot virtuves dizainu, ir vērts padomāt par šobrīd aktuālajām marokāņu stila flīzēm, kas izceļas ar košiem un izteiksmīgiem motīviem. Apvienojumā ar vienkrāsainiem virtuves skapīšiem un virsmām rakstainās flīzes sniegs elegantu piesitienu virtuvei, vienlaikus maskējot nepilnības un netīrumus. 

Glancētas virsmas matētu vietā

Lai gan glancētas virsmas varētu uzskatīt par virtuves biedu, tomēr tām pirmīt vairākas priekšrocības. Glancētas vai pusmatētas virsmas vizuāli paplašina telpu, ir vieglāk kopjamas un neizceļ netīrumus. Savukārt, ja virtuvē skapīšu durvis ir matētas, var viegli iebraukt auzās. Matētas virsmas absorbē eļļainus traipus, tādēļ tie acumirklī būs redzami, savukārt tos notīrīt būs krietni sarežģītāk.

Foto: Unsplash

Tumšas flīžu starpas

Ja izvēlies baltu javu flīžu starpām, tad rēķinies - galvassāpes ar tīrīšanu būs garantētas. Baltās starpās netīrumi būs daudz pamanāmāki, turklāt gaišas flīžu starpas laika gaitā iekrāsojas un dzeltē. Daudz drošāka izvēle būs melna flīžu starpu java - tā būs daudz praktiskāka un vienlaikus arī akcentēs flīžu dizainu.

Akmens virsmas

Virtuvē dod priekšroku akmens virsmām vai to imitācijai. Gatavojot ēdienu, uz virtuves virsmas nereti sakrājas ēdienu drupačas, garšvielas vai putekļi - lai arī cik pedantiski attīrītu virsmu, tāpat to nevar izdarīt ideāli. Ja virtuves virsmu klāj akmenim līdzīgs materiāls ar tam raksturīgo faktūru, uz virsmas daži pāri palikuši sāls vai kādu citu garšvielu puteklīši nebūs pamanāmi. Turklāt šāda virsma lieliski nomaskēs traipus un diskolorāciju, kā arī skrambas. 

Foto: Unsplash

Gudra virtuves ierīču noslēpšana

Virtuve ir tā telpa, kur nekārtība iezogas ne retu reizi. Savukārt jūklis parasti veidojas nevis netīra trauku kalna dēļ, bet gan nekārtīgi novietotu virtuves rīku un ierīču dēļ. Lai virtuve vizuāli izskatītos tīrāka un sakoptāka, izvēlies ierīces, piemēram, tosterus, blenderus un tējkannas, glabāt tām speciāli atvēlētos skapīšos vai atvilktnēs. 

Pelēka vai sudraba plīts virsma

Neatkarīgi no tā, cik bieži gatavo maltītes, ik reizi pēc gatavošanas ir ieteicams notīrīt plīts virsmu. Tomēr, ja virtuvē kāja nav sperta nedēļu vai pat ilgāk, var nākties secināt, ka melnā indukcijas plīts jau atkal ir netīra, taču šoreiz tie ir putekļi. Lai uz plīts virsmas traipi un putekļi nebūtu tik uzkrītoši, izvēlies pelēkas vai sudraba krāsas plīts virsmu - šādas krāsas plītis lieliski spēj apslēpt putekļus un neizcelt netīrumus.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu