Maska "X" potenciāli varētu tikt dzēsts no "Apple" un "Google" lietotņu veikaliem

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Sociālā tīkla “X” (iepriekš “Twitter”) īpašnieks Īlons Masks pagājušajā nedēļā paziņoja par atteikšanos no bloķēšanas funkcijas. Tas nozīmē, ka lietotāji varēs bloķēšanas vietā izmantot aizklusināšanas pogu (mute button).

Šādas funkcijas aizvākšana varētu būt iemesls, kādēļ “X” varētu tikt aizvākta no “Apple App Store” un “Google Play”, vēsta BBC. Bloķēšanas iespējas dzēšana potenciāli ir abu lietotņu veikalu noteikumu pārkāpums, jo bloķēšana var palīdzēt izvairīties no izsmiešanas un morālās vardarbības sociālajā platformā.

Tiesa gan, Masks uzskata, ka bloķēšanas funkcijai nav jēgas un to var aizstāt ar aizklusināšanas pogu. Šī funkcija ļauj aizvākt apklusinātā profila saturu no savas ziņu lentes, taču – lietotājs joprojām var turpināt sekot un pēc vajadzības lasīt “apklusināto saturu”.

Bieži vien lietotāji bloķēšanas funkciju izmanto tad, ja viņi jūt, ka kāds cits interneta lietotājs izrāda nevēlamu interesi, piemēram raksta nevēlas ziņas vai pat draud, tādēļ tas ir bijis ļoti praktisks rīks, kā apturēt nevēlamu saziņu.

Maska lēmums par “bejzēdzīgā rīka” dzēšanu ir radījis bažas daudziem lietotājiem, tostarp Aušvicas memoriāla profila turētājiem.

“Liedzot izskaust antisemītiskus paziņojumus un holokausta noliegšanu, kas nereti parādās zem mūsu ierakstiem, faktiski tiek apdraudēta Aušvicas upuru piemiņa. Mēs vienmēr esam bloķējuši lietotājus, kas sludina naidu. Bloķēšana ir praktisks risinājums, nevis bezjēdzīga opcija,” norādījuši Aušvicas memoriāla konta turētāji.

Ja jaunie nosacījumi stāsies spēkā, nav skaidrs, kā bloķētie profili tiks atbloķēti. Vēl viena opcija lietotājiem ir padarīt savus profilus privātus, slēpjot savus ierakstus no plašākas sabiedrības, ļaujot tos lasīt ierobežotam skaitam cilvēku. Pagaidām privāto profilu funkciju nav paredzēts mainīt.

Tikmēr “Twitter” dibinātājs un bijušais kompānijas vadītājs Džeks Dorsijs atbalstījis Maska ieceri, publicējot ierakstu ar tekstu “100%. Tikai apklusināšana”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu