VDD: Mēs pievēršam uzmanību personām, kuras izvēlas studēt Krievijas augstskolās (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas Valsts drošības dienests (VDD) paziņojis, ka uzmanība tiek pievērsta tiem valstspiederīgajiem, kuri patreizējos apstākļos izvēlas studēt agresorvalsts Krievijas augstskolās.

Krievijas vēstniecība Latvijā "Facebook" vēstīja, ka 17.augustā vēstniecībā notika pretendentu sapulce, kuriem Krievijas valdība šogad piešķīrusi kvotu bezmaksas izglītībai Krievijas augstskolās. Pēc viņu sniegtās informācijas, aptuveni 110 cilvēki no Latvijas turpināšot studijas Maskavas, Sanktpēterburgas, Kaļiņingradas, Pleskavas un citās Krievijas augstskolās.

VDD pauda, ka dienests savā publiskajā komunikācijā jau pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā vairākkārt ir brīdinājis, ka studijas Krievijas augstskolās ir saistītas ar izlūkošanas un vervēšanas riskiem no šīs valsts specdienestu puses.

Pašreizējos ģeopolitiskajos apstākļos minētie riski ir sevišķi augsti, uzsver VDD. Krievija ārvalstniekiem piedāvā bezmaksas studiju iespējas nolūkā studiju procesa ietvaros ideoloģiski apstrādāt un izaudzināt nākamos Krievijas interešu virzītājus citās valstīs, vērtē dienests.

VDD atkārtoti aicina Latvijas iedzīvotājus neceļot uz agresorvalsti Krieviju un tās tuvāko sabiedroto Baltkrieviju saistībā ar augstiem izlūkošanas un vervēšanas riskiem.

Personas, kuras pašreizējos apstākļos izvēlas studēt agresorvalsts Krievijas augstskolās, neapšaubāmi nonāk dienesta uzmanības lokā, tomēr, ņemot vērā dienesta darba specifiku, VDD plašākus komentārus nesniegs, atzīmēja dienestā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu