VIDEO Ukraiņi Krimā ar pamatīgu sprādzienu uzlaiž gaisā okupantu modernāko raķešu sistēmu (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas spēkiem okupētajā Krimā izdevies iznīcināt Krievijas spēku pretraķešu aizsardzības sistēmu S-400.

Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde trešdien, 23. augustā, publicējusi drona video, kurā redzams, kā ukraiņu raidītā raķete veiksmīgi trāpa S-400 sistēmai, kas uzsprāgst.

Tiek ziņots, ka pretgaisa aizsardzības sistēma iznīcināta Olenivkas ciemā okupētajā Krimā. Saskaņā ar izlūkošanas pārvaldes rīcībā esošo informāciju - sistēma sprādziena rezultātā ir pilnībā iznīcināta. Tāpat bojā gājis viss personāls, kas darbojies ar sistēmu.

S-400 "Triumph" Krievijas spēkos ir pati modernākā pretgaisa aizsardzības sistēma. Tā armijas rīcībā nonāca 2007. gadā. S-400 sastāv no vairākām komponentēm: mobilā komandpunkta, radara un raķešu palaišanas iekārtām.

Pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu S-400 (NATO nosaukums "SA-21 Growler") ražojis Krievijas bruņojuma koncerns "Almaz-Antey".

Tā izstrādāta, lai nodrošinātu aizsardzību pret gaisa triecieniem, ieskaitot spārnotās, taktiskās un operatīvās ballistiskās raķetes, kā arī vidēja darbības rādiusa raķetes radio viļņu traucētā vidē.

Šo sistēmu uzskata par vienu no progresīvākajām operatīvajām pretgaisa sistēmām pasaulē. To var izmantot arī pret mērķiem uz zemes. S-400 sistēma var sasniegt pat 400 kilometru tālus mērķus. Tās ātrums sešas reizes var pārsniegt skaņas ātrumu, bet vertikālā spēja sniedzas līdz pat 30 kilometru augstumam.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu