Naktī pret Krimu vērsts liels dronu uzbrukums (1)

TVNET/LETA/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievija naktī uz piektdienu izjaukusi Ukrainas uzbrukumu Krimas pussalai, kurā bija iesaistīti 42 droni, paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

"Virs Krimas Republikas teritorijas tika iznīcināti deviņi bezpilota lidaparāti. 33 bezpilota lidaparāti tika neitralizēti ar elektroniskajiem kaujas līdzekļiem un nogāzās, nesasniedzot mērķi," ministrija rakstīja lietotnē "Telegram".

Vietējie "Telegram" kanāli vēstīja, ka Krimā naktī uz piektdienu bijuši dzirdami sprādzieni, tostarp Simferopolē, Hvardijskē, Mehanoma zemesraga un Tarhankuta zemesraga tuvumā. Tīmeklī publicētos video bija dzirdama droniem raksturīga skaņa.

Okupantu ieceltais Sevastopoles mērs Mihails Rozvožajevs paziņoja, ka pie Hersonēsas zemesraga ir iznīcināti vairāki droni. "Ārkārtas dienesti nav fiksējuši nekādus civilās infrastruktūras bojājumus. Pašlaik pilsētā ir mierīgi. Tomēr visi spēki un dienesti atrodas kaujas gatavības stāvoklī," rakstīja Rozvožajevs.

Skaļa dunoņa un sprādziens bija dzirdami pie Simferopoles rajona Krasnivkas ciema, kura tuvumā ir Krievijas armijas daļas.

Berehoves ciemam stundas laikā pārlidoja vismaz 17 bezpilota lidaparāti.

Ceturtdienas vakarā vietējie iedzīvotāji pavēstīja par vairākiem spēcīgiem sprādzieniem pie Sevastopoles, bet okupantu varas iestādes tos izskaidroja ar mācību šāvieniem.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde (GUR) apstiprināja, ka ceturtdien, Ukrainas neatkarības dienā, veikusi operāciju Krievijas okupētajā Krimā, kuras laikā cita starpā pacelts nacionālais karogs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu