Prigožina īpašumā bijis vairāku miljardu dolāru vērts kriptovalūtu maciņš (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Kļuvis zināms, ka Jevgeņijs Prigožins bijis viena no lielākajiem kriptovalūtu maciņu Krievijā turētājiem. Viena no versijām, kam Prigožins izmantojis “Bitcoin”, ir starptautisko maksājumu veikšanai un sankciju apiešana.

Pēc vairāku kriptovalūtu portālu datiem, 2016.-17. gadu periodā Prigožina kriptovalūtu maciņā glabājušies vairāk nekā 100 000 bitkoinu (kas pēc pašreizējā kursa ir 2,6 miljardi dolāru).

Ja piekļuve kriptovalūtu maciņam bija tikai Prigožinam, tad tas faktiski uz visiem laikiem padarīs nepieejamu ļoti lielu skaitu bitkoinu. Tiek norādīts, ka ceturtdien bitkoina kurss svārstījās no 25 800 līdz 26 800 dolāru, bet dienas beigās kriptovalūtas vērtība bija 26 450 dolāru.

Iepriekš vēstīts, ka trešdienas, 23. augusta vakarā Tveras apgabalā Krievijā notika lidmašīnas “Embraer Legacy 600” katastrofa. Lidmašīna bija ceļā no Šeremetjevas lidostas Maskavā uz Sanktpēterburgu. Lidmašīnu iegādājās uzņēmums “Wagner Group” 2020. gadā.

Oficiālie avoti vēsta, ka Prigožins bijis lidmašīnas pasažieru sarakstā, un ziņas par kara noziedznieka nāvi apstiprinājusi gan Krievijas aviācijas aģentūra “Rosaviacija”, kā arī cits kara noziedznieks, Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu