FOTO un VIDEO Iespaidīgi kadri! Pēc divu nedēļu ilga brauciena Mažeiķos nogādā gigantisku rekordkravu (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: 15min.lt

Lietuvā, Mažeiķos, kur atrodas naftas pārstrādes rūpnīca, pēc divu nedēļu brauciena 21. augustā tika nogādāta gigantiskā krava, ziņo Lietuvas mediji.

Tagad notiks sagatavošanās tā uzstādīšanai. Plānots, ka reaktors tiks uzstādīts oktobrī.

Uzņēmuma "Orlen Lietuva" pārstāvji cer, ka reaktors sāks darboties aptuveni 2024. gada beigās vai 2025. gada sākumā.

Uzņēmums pauda, ka iespaidīgā reaktora piegāde nav radījusi būtiskus ceļa bojājumus un kopumā bija veiksmīgāka nekā cerēts.

Rekordkravas piegāde iestrēgšanas un karstuma dēļ aizkavējās, jo sākotnēji bija paredzēts, ka reaktors Mažeiķos ieradīsies 18. augustā.

1500 tonnu smagā, 100 metrus garā, 6,5 metrus platā un 10 metrus augstā Itālijā ražotā reaktora 145 kilometrus garais ceļš uz naftas pārstrādes rūpnīcu sākās 6. augusta sākumā no Klaipēdas.

Reaktors tiks izmantots Mažeiķu objekta modernizācijai, kas izmaksās līdz 970 miljoniem eiro. Tas ir lielākais "Orlen" investīciju projekts Lietuvā kopš 2006. gada.

Portāls "Apollo.lv" iepriekš ziņoja par gigantiskās kravas ķibeli uz grants ceļa.

FOTO: Rekordkravas ceļa sākums

VIDEO: Gigantiskā krava sāk ceļu pa Klaipēdas ielām

"Milzis" pārsvarā tika vests naktī, agri no rīta un vēlu vakarā.

Krava tika vesta pa iepriekš izplānotu maršrutu caur Klaipēdas, Kretingas, Skodas un Mažeiķu rajonu ar vidējo ātrumu trīs kilometri stundā, bet apstāšanās notika īpaši paredzētās pieturās. Posmos, kur tika transportēts reaktors, bija noteikti satiksmes ierobežojumi.

Gigantiskās kravas pārvietošanas maršruts.
Gigantiskās kravas pārvietošanas maršruts. Foto: Google maps/15min.lt

Augusta vidū krava bija atsākusi ceļu no Erlēnas pilsētas, taču pēc aptuveni 300 metriem tā uz ceļa iestrēga. Bija nepieciešams veikt steidzamus pasākumus.

Foto: 15min.lt
Foto: 15min.lt

Cilvēki, kas ieradās vērot vēsturisko ceļojumu, bija liecinieki tam, kā krava iestrēga, kad tā bija veikusi tikai 350 metrus. Uz grants ceļa iestrēgušo kravu mēģināja izkustināt strādnieki.

FOTO: Gigantiskā krava atkal iestrēgusi

Foto: 15min.lt
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu