Visiem par pārsteigumu ārsti no kādas sievietes smadzenēm "izmakšķerē" dzīvu tārpu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vēl nebijis gadījums medicīnā – ārsti no kādas austrālietes smadzenēm izvilkuši dzīvu astoņus centimetrus garu tārpu.

“Striķītim līdzīgā struktūra” no sievietes smadzeņu priekšējās daivas tika izņemta ķirurģiskā ceļā pagājušajā gadā. Pirms tam sieviete sūdzējās par vēdersāpēm, klepu, svīšanu naktīs, atmiņas traucējumiem un depresiju. Sarkanais parazīts sievietes smadzenēs, iespējams, pavadīja divus mēnešus, vēstīts izdevumā "BBC".

Pētnieki brīdina, ka šis gadījums kārtējo reizi parāda to, kā infekcijas un dažādas slimības var no dzīvniekiem nonākt cilvēkā.

“Operāciju zālē visi piedzīvoja pamatīgu šoku, kad ķirurgs paņēma pinceti, lai izvilktu anomāliju, bet anomālija izrādījās 8 centimetrus garš, dzīvs, kustīgs un sarkanīgs tārps. Pat ja mēs aizvācam pretīguma faktoru, šī ir jauna infekcija, kas cilvēkos vēl nekad nav novērota,” stāstīja ārsti.

Foto: EPA/Scanpix

Apaļtārps (ophidascaris robertsi) parasti parazitē pitonos (morelia spilota), kas plaši sastopami visā Austrālijā. Zinātnieki saka, ka sieviete parazītu saķērusi, netālu pie savām mājām ezermalā vācot zālītes.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Emerging Infectious Diseases”, Austrālijas parazītu eksperti raksta, ka sieviete pārtikā izmantojusi zaļumus, kas bija saskārušies ar pitona izkārnījumiem, kuros savukārt atradās parazīta oliņas. Nu sieviete atgūstas no infekcijas, reizē kļūstot par daļu no medicīnas vēstures.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu