Video Raidījums: Vecāki neizpratnē par ēdienu sortimentu jaunajā ēstuvē pie Imantas vidusskolas (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Raidījums: Vecāki neizpratnē par ēdienu sortimentu jaunajā ēstuvē pie Imantas vidusskolas
Raidījums: Vecāki neizpratnē par ēdienu sortimentu jaunajā ēstuvē pie Imantas vidusskolas Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Pie Imantas vidusskolas nesen tika atvērta jauna ēstuve. Kebabs, vistas nageti, pelmeņi ar sieru. Tie ir tikai daži no ne sevišķi veselīgajiem ēdieniem, ko iespējams iegādāties ēstuvē. Vecāki par ēdienu sortimentu ir sašutuši, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez tabu". 

Pie ēstuves uzstādīta ēdienkarte. Kā redzams, klienti var izvēlēties starp kebabu, vistas nagetiem, čeburekiem, ceptiem pelmeņiem, frī, batātēm. Piedāvājumā ir arī bērnu komplekts – frī kartupeļi, salāti un vistas nageti.

Viedokļi par ēdienkarti izteikti dalās. Daži vecāki tajā vēlētos redzēt arī veselīgākas opcijas, piemēram augļu un dārzeņu kastītes. Savukārt citi ir priecīgi, ka var paši paēst, jo, auklējot bērnu, tam nepietiek laika. 

Savukārt uztura speciāliste Lizete Puga norāda, ka tik neveselīgiem ēdieniem noteikti nevajadzētu atrasties ēdienkartē, jo neveselīgas maltītes ir starp galvenajiem veidiem, kā bērni var uzņemt lieko svaru. 

Turklāt kafejnīcām, kas darbojas vidusskolas teritorijā, ir jāņem vērā īpaši norādījumi - piemēram, produktiem nedrīkst pievienot krāsvielas, garšas pastiprinātājus vai saldinātājus.

Kafejnīcas īpašnieks gan norāda, ka šobrīd nav plānots mainīt ēdienu piedāvājumu. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu