Mauras Marijas pazušana, iespējams, ir viena no zināmākajām un apspriestākajām 21. gadsimta neatrisinātajām mistērijām. Šī lieta nereti tiek saukta par pirmo neatrisināto mistēriju sociālo tīklu laikmetā, jo piecas dienas pirms Marijas pazušanas publiski kļuva pieejams sociālais tīkls “Facebook”. Pastāv neskaitāmas mājaslapas un raidījumi, kas veltīti patiesības noskaidrošanai, tiesa, kas notika ar Mariju tajā liktenīgajā 2004. gada 9. februāra dienā, joprojām nav skaidrs.

2004. gada 9. februārī plkst. 19:27 Feita Vestmena Heiverhilā, Ņūhempšīrā ziņoja policijai par negadījumu uz 112. šosejas. Melns “Saturn” markas automobilis bija iestrēdzis sniega kupenā netālu sievietes mājām. Dispečers pateicās sievietei un uz notikuma vietu nosūtīja ekipāžu. Līdz 19:42 policija saņēma vēl vienu zvanu par šo negadījumu. Šoreiz zvanītājs bija autobusa šoferis Bučs Atvuds, kurš ziņoja, ka negadījumā cietusī ir jauna sieviete, kas ir pamatīgi pārsalusi, tomēr bez ievainojumiem.

Atvuds stāstīja, ka negadījuma vietā piedāvājis sievietei izsaukt palīdzību, tomēr viņa esot teikusi, ka jau paspējusi sazināties ar glābējiem. Par spīti tam Atvuds, kurš dzīvoja mazāk nekā 100 metrus no negadījuma vietas, nonācis mājās, piezvanīja policijai un pateica, ka no savas mājas sievietes mašīnu neredz, tomēr manījis vairākas citas mašīnas pabraucam garām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X