Kanādas pilsētā savvaļas ugunsgrēku dēļ "varu sagrābuši" lāči

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Melnais lācis. Ilustratīvs attēls
Melnais lācis. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Savvaļas ugunsgrēku dēļ kādā evakuētā Kanādas pilsētā “varu sagrābuši” lāči. Tos, visticamāk, pievilinājuši cilvēku atstātie atkritumi.

16. augstā tika evakuēta Jelounaifas pilsēta Kanādā, jo postošie savvaļas ugunsgrēki bija pietuvojušies bīstami tuvu pilsētas robežai. Savas mājas nācās atstāt 95% jeb aptuveni 20 tūkstošiem pilsētas iedzīvotāju, tur paliekot tikai pilsētas funkcijām nepieciešamākajiem strādniekiem, vēstīts izdevumā “CBC News”.

Aptuveni nedēļu pēc evakuācijas pilsētā palikušie pamanīja, ka ielās parādījies neparasti daudz melno lāču (ursus americanus). Kopš tā laika novēroto lāču skaits ir tikai pieaudzis. Tiesa, nav oficiālas statistikas par to, cik daudz lāču ir pilsētā.

Visticamāk, lāčus pievilinājuši cilvēku atstātie atkritumi, proti, lāčiem tas nozīmē daudz viegli iegūstamas pārtikas. Arī savvaļas ugunsgrēki liek lāčiem migrēt prom no savām teritorijām.

Lāču skaits Jelounaifas ielās šajā gada laikā parasti palielinās. Augusta sākumā divi lāči tika nošauti, jo apdraudēja iedzīvotāju drošību, cenšoties ielauzties kādā mājā. Pagājušajā gadā tajā pašā laikā iedzīvotāji tika brīdināti, ka var gadīties sastapties ar lāčiem, kuri neizrāda īpašas bailes no cilvēkiem.

Savvaļas ugunsgrēki var izmainīt veidu, kā cīnīties ar lāčiem. Parasti lāči no pilsētas tiek aizbaidīti ar pretlāču piparu aerosolu vai gumijas lodēm. Ja ar to nav gana, tad tie tiek notverti un aizgādāti tālu prom savvaļā. Tomēr savvaļas ugunsgrēku dēļ to izdarīt kļūst aizvien grūtāk, tāpēc nākotnē aizvien vairāk lāču var nākties iemidzināt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu