FOTO Ukraiņiem Luhanskas reģionā izdevies iznīcināt Krievijas tanku kolonnu (9)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Twitter/@UAWeapons

Ukrainas bruņotajiem spēkiem okupētajā Luhanskas reģionā izdevies iznīcināt Krievijas tanku kolonnu, liecina sociālajos tīklos publicētie fotoattēli.

Analītiķu grupa "Ukraine Weapons Tracker" mikroblogošanas vietnē "X" (agrāk "Twitter") publicējusi vairākus fotoattēlus, kuros redzami iznīcināti okupantu tanki.

"Diezgan retus Krievijas T-90A un T-72B sērijas tankus iznīcinājusi Ukrainas armija," norādīts pie ieraksta.

Nīderlandes izpētes projekta grupa "Oryx" apkopojusi foto un video liecības par materiālajiem zaudējumiem abās konflikta pusēs. Informācija liecina, ka pašlaik vizuāli ir apstiprināts, ka Ukrainā iznīcināti vismaz 2280 Krievijas tanki.

Lai gan Krievijas glabātavās atrodas liels skaits modernāku T-72 un T-80 tanku, okupantiem ir lielas problēmas ar to atjaunošanu, kas kavē to nonākšanu frontes līnijā. Eksperti lēš, ka katru mēnesi var atjaunot tikai 60 līdz 90 tankus, bet vidēji viena mēneša laikā Krievija zaudē aptuveni 100 tankus.

Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ Krievijas zaudējumi ir tik lieli, ir "sākotnējais iebrukuma plāns, kas bija pilnībā bezatbildīgs", tāpat jāņem vērā arī tas, cik Ukrainas spēki efektīvi spējuši izmantot prettanku un artilērijas iekārtas. Šeit jāpiemin neapdomīgās Krievijas spēku operācijas 2022. gada maijā, kad krievu armija centās šķērsot Siverskijdonecas upi. Tā rezultātā tika zaudēti ap 80 bruņutehnikas vienību un 400 cilvēku.

Krievijas armija ir centusies kompensēt zaudējumus, liekot lietā aptuveni 4000 tanku, kas atradušies rezervē. Daudzi no tiem ražoti pirms 50-60 gadiem. Martā internetā bija redzamas fotogrāfijas, kurās bija redzami vilcieni, kas pārvadā T-54 un T-55 tankus, kas ražoti pirms 70-80 gadiem.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu