Bankas brīdina: norēķini Baltkrievijā ar Latvijā izdotām maksājumu kartēm var neizdoties (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Latvijas bankas brīdina, ka ar Latvijā izdotajām maksājumu kartēm Baltkrievijā var nebūt iespējams norēķināties.

"Swedbank" izplatījusi paziņojumu, ka drīzumā tiks ierobežota iespēja Baltkrievijā izmantot Swedbank izdotās norēķinu kartes.

"Tas nozīmē, ka no 2023. gada 6. septembra mēs nevaram garantēt, ka "Swedbank" kartes varēs izmantot norēķiniem Baltkrievijā. Klientiem nevajadzētu arī rēķināties ar iespēju izņemt skaidru naudu no bankomātiem Baltkrievijā," skaidro banka.

Tie klienti, kuri tomēr nolems ceļot uz Baltkrieviju, aicināti jau iepriekš nodrošināties ar alternatīviem līdzekļiem un skaidro naudu vietējā valūtā pirms iebraukšanas Baltkrievijā.

"Swedbank" Mediju attiecību vadītājs Jānis Krops ziņu medijam TVNET paskaidroja, ka tas ir saistīts ar sankciju risku. "Baltkrievija neievēro pret sevi vērstās starptautiskās sankcijas, līdz ar to, mēs nedrīkstam pieļaut karšu izmantošanu pie tādiem tirgotājiem vai Baltkrievijas bankām, kuras apkalpo attiecīgos bankomātus vai maksājumu termināļus," sacīja Krops.

Arī "SEB bankas" karšu izmantošana Baltkrievijā ir ierobežota, palielinoties starptautisko sankciju apjomam.

"Aicinām nepaļauties uz norēķinu veikšanu ar "SEB bankas" kartēm Baltkrievijā, jo tie var tikt neizpildīti. Arī skaidras naudas izņemšana Baltkrievijas bankomātos var būt ierobežota," teikts bankas paziņojumā.

"SEB bankas" Privātpersonu komunikācijas vadītāja Jeļena Novaka norādīja, ka "Mastercard" jau bloķē karšu lietošanu Baltkrievijas tirdzniecības vietās un e-veikalos, kuros izmanto POS termināļus un citus maksājumu risinājumus, ko sniedz Eiropas Savienības sankciju regulējuma prasībām neatbilstošās Baltkrievijas bankas. Tāpēc pieaug vietu skaits, kur nav iespējams norēķināties ar "SEB bankas" kartēm.

Viņa arī atgādināja, ka jau no 2022. gada 15. maija "SEB banka" ir pārtraukusi maksājumu nosūtīšanu uz un saņemšanu no Baltkrievijas jebkurā valūtā, kā arī "SEB karšu" sūtīšanu uz Baltkrieviju.

Jau vēstīts, ka maksāšanas tehnoloģiju giganti VISA un "Mastercard" par darbības pārtraukšanu Krievijā, protestējot pret Putina iebrukumu Ukrainā, paziņoja jau pagājušā gada martā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu