Pirms gada, lietainā Londonas pēcpusdienā, 8.septembrī, viņsaulē – pretī savam mīļotajam, princim Filipam devās visilgāk valdījusī Lielbritānijas karaliene Elizabete II. 96 gadi bija gara dzīve, taču bija tā pierasts, ka likās – tautas mīlētā mazā, ņiprā Elizabete II taču būs mūžīga! Viņa kā neviens pildīja savus karaliskos pienākumus teju burtiski līdz pēdējam elpas vilcienam. Spēja iznest savu lomu, nerimstoša zinātkāre par visu jauno, izcils humors par sevi un dzīvi un galu galā plaša sirds – šo vērtību dēļ karaliene Elizabete II ir nemirstīga cilvēku sirdīs un atmiņās. Pieminot karalieni, ielūkosimies viņas pēdējo dienu un arī atvadu emocionālākajos foto mirkļos. 

2022. gada 8. septembris. Bakingemas pils negaidītais paziņojums par karalienes veselības sašķobīšanos liek uz brīdi aizturēt elpu. Vai tiešām šī būs tā diena, kuru negribējām sagaidīt? Karaliene taču ir mūžīga. Līst lietus gan Lielbritānijas sirdī - Londonā, kur pie Bakingemas pils pulcējas cilvēki, gan Balmoralā, kur steidzīgā solī pils virzienā dodas Elizabetes II tuvākie. BBC ir ieslēguši 24/7 sekošanas režīmu, bet aizkadrā tiek jau meklētas melnās drēbes un pārbaudīti iepriekš sagatavotie piemiņas materiāli par karalienes dzīves gājumu.

Pasaule sastingusi gaida. Visi zina, kas notiks, bet tomēr gaida... Un tad, pulksten 16.30 pēc britu laika tas notika – mēs palaidām visilgāk Lielbritānijā valdošo karalieni pelnītā mūža atpūtā...

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X