FOTO un VIDEO Pastaiga karalienes Elizabetes II piemiņai Rīgā pulcē vismaz 50 korgijus (1)

Papildināta galerija
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X

Karaliene Elizabete II bija ne vien visilgāk valdošā karaliene Lielbritānijā, bet arī īsta korgiju šķirnes suņu mīļotāja, un var teikt, ka arī patronese. Pateicoties karalienes mīlestībai tieši pret šīs šķirnes sunīšiem, korgiji ir kļuvuši par vieniem no pieprasītākajiem ģimenes mīluļiem. Tāpēc tieši karalienes nāves gadadienai (8. septembrī) par godu Rīgā tika organizēta īpaša korgiju pastaiga.

"Karaliene noteikti aiz sevis ir atstājusi sava veida korgiju kultu. Un nav brīnums, jo savu pirmo suņuku Dokiju viņa saņēma no tēta dāvanā jau septiņu gadu vecumā un kopš tā laika viņai līdzās ir dzīvojuši 30 korgiju šķirnes sunīši. Karaliene bez korgija pat nav īsti iedomājama – tie viņai visur ceļoja līdzi un noteikti sniedza prieku vientuļākos dzīves brīžos," par zibakcijas ideju stāsta idejas autore Gerda Pulkstene. "Tieši tāpēc ar mūsu whatsup korgijgrupiņas atbalstu organizējām īpašu korgiju pastaigu par godu karalienes piemiņai." 

Vairāki desmiti pūkdupšu pulcējās pie Brīvības pieminekļa, lai pastaigas solī dotos cauri Esplanādei līdz Lielbritānijas vēstniecībai, kur sunīšus gaidīja arī pats Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Pauls Brumels. 

Sunīši bija sapucēti – kādam tauriņš, citam kaklasiksna Lielbritānijas karoga krāsās vai piesprausts karodziņš. 

"Domāju, ka šo korgiju pastaigu mēs varētu attīstīt un nākamgad aicināt pulkā pievienoties vēl vairāk korgijiem no visas Latvijas. Tad noteikti mēs akciju veltītu kādam labdarības mērķim – ziedot tiem četrkājainajiem draugiem, kuriem tas tobrīd ļoti nepieciešams," nākotnes plānus apcer Gerda Pulkstene. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu