Ar ASV vēstniecības atbalstu pabeigta Lūznavas bērnudārza un Dagdas vidusskolas renovācija (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūznavas bērnudārza un Dagdas vidusskolas renovācijas projekta pabeigšanas ceremonija 8. septembrī 2023.g.
Lūznavas bērnudārza un Dagdas vidusskolas renovācijas projekta pabeigšanas ceremonija 8. septembrī 2023.g. Foto: ASV vēstniecība Latvijā

Ar atbalstu 591 000 ASV dolāru (552 119 eiro) apmērā pabeigta Lūznavas bērnudārza un Dagdas vidusskolas renovācija, informēja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā.

ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons, Rēzeknes un Krāslavas novada domes pārstāvji piedalījās svinīgā ceremonijā, atzīmējot renovācijas projektu pabeigšanu.

ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs, Latvijas būvniecības uzņēmums "RCI Gulbene" un ASV armijas Inženieru korpuss realizēja divus ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības Eiropā finansētos projektus 591 000 ASV dolāru apmērā.

Projektā Lūznavā tika renovētas un paplašinātas bērnudārza telpas, kas atrodas Rēzeknes novada domes pārvaldībā. Projekta laikā tika pārveidots ārsta kabinets uz bērnudārza telpām, atjaunotas labierīcību telpas un atjaunotas ventilācijas un elektrības komunikācijas 331 000 ASV dolāru (309 224 eiro) apmērā.

Dagdas vidusskolā tika renovētas apkures un ventilācijas sistēmas, daļēji nomainot radiatorus un ierīkojot ventilācijas sistēmu. Renovācijas projekta kopējās izmaksas pārsniedza 260 000 ASV dolārus (242 895 eiro).

Vēstnieks uzsvēra, ka renovācijas projekti ne tikai uzlabos Lūznavas un Dagdas iedzīvotāju un skolēnu dzīves kvalitāti, bet arī palīdzēs stiprināt vietējo kopienu izglītības un ekonomiskās iespējas.

"ASV ir apņēmušās sadarboties ar mūsu Latvijas partneriem nozīmīgos infrastruktūras projektos," pauda ASV vēstnieks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu