Aizdomās par narkotiku kontrabandu Austrālijā aiztur divus Igaunijas pilsoņus

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Impact Photography/Shutterstock

Policija Austrālijā pagājušajā nedēļā aizturējusi divus Igaunijas pilsoņus aizdomās par starptautisku narkotiku kontrabandu, vēsta Igaunijas laikraksts "Postimees".

Kā liecina Rietumaustrālijas policijas sniegtā informācija, šogad martā starptautisko smago un organizēto noziegumu izmeklēšanas nodaļas detektīvi sāka izmeklēt Austrumeiropas noziedznieku sindikātu. Izmeklēšanas rezultātā tika aizturēts Igaunijas pilsonis par liela daudzuma skaidras naudas glabāšanu. Izmeklētāji uzskata, ka nauda ir iegūta no nelegālas narkotiku aprites un organizētas noziedzības darbībām.

Pēdējo divu nedēļu laikā detektīvi vairākās kratīšanās atklāja skaidru naudu 2,2 miljonu Austrālijas dolāru (1,3 miljoni eiro) apmērā, 52,3 kilogramus metilamfetamīna, šaujamieročus un munīciju.

5.septembrī operācija tika pabeigta, un tās rezultātā Pērtā aizturēti divi Igaunijas pilsoņi, kuru dzīvesvietas bēniņos atrasta liela summa Austrālijas dolāru, divu pusautomātiski šaujamieroči, munīcija un 22 kilogrami metilamfetamīna.

Austrālijas Imigrācijas departamenta dati liecina, ka 31 un 28 gadus vecie Igaunijas pilsoņi Pērtā ieradušies ar studenta vīzu.

Izmeklētāji pieļauj, ka starptautisks organizētās noziedzības grupējums, kas saistīts ar vietējiem noziedzīgajiem grupējumiem, abus vīriešus uz Austrāliju nosūtījis, lai uzraudzītu nelegālo narkotiku izplatīšanu.

Igaunijas pilsoņi apsūdzēti par smagos noziegumos iegūta īpašuma un naudas atmazgāšanu, metilamfetamīna kontrabandai atbilstošā daudzumā glabāšanu ar nodomu to pārdot vai piegādāt citai personai, šaujamieroča glabāšanu vainu pastiprinošos apstākļos un nelicencētu šaujamieroča un munīcijas glabāšanu. Vīriešiem noteikts apcietinājums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu