NASA publicējusi ziņojumu par NLO un citplanētiešu iespējamo eksistenci (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Potenciālais citplanētietis Meksikā
Potenciālais citplanētietis Meksikā Foto: Reuters / Scanpix

NASA pabeigusi analizēt simtiem NLO novērojumu visā pasaulē un nav atradusi pierādījumus, ka aiz noslēpumainajiem fenomeniem slēpjas citplanētieši. Tiesa, aģentūra tādu iespēju neizslēdz.

Lai arī stingru secinājumu nav arī šoreiz, NASA turpinās pētīt neidentificētos anomālos fenomenus ar uzlabotām tehnoloģijām un mākslīgo intelektu. NASA administrators Bils Nelsons teica, ka NASA ne tikai vadīs šo incidentu izmeklēšanu, bet arī neslēps no sabiedrības iegūtos rezultātus.

Jaunais ziņojums ir 36 lappuses biezs, un tajā iekļauti visai tehniski un zinātniski novērojumi. Lūk, ziņojuma esence.

NLO
NLO Foto: AFP / Scanpix

Citplanētiešu eksistenci pierādīt nevar, bet noliegt arī ne

Pēdējā ziņojuma lappusē vēstīts, ka nav iemesla secināt, ka aiz simtiem neidentificēto anomālo fenomenu slēpjas citplanētieši. Tiesa, NASA nenoliedz iespēju, ka Zemes atmosfērā varētu darboties potenciālas citplanētiešu tehnoloģijas.

Ierobežots informācijas daudzums

Šie neidentificētie fenomeni ir viena no lielākajām mūsu planētas mistērijām. Lielākoties tas ir ierobežotās augstas kvalitātes informācijas dēļ, izteicās NASA Zinātnes misiju direktorāta vadītāja Nikola Foksa.

Foksa arī paziņoja, ka NASA vēlas izveidot stabilu datubāzi nākotnes informācijas apkopošanai. Datubāzes veidošanā plānots izmantot mākslīgo intelektu un mašīnmācīšanos.

Par “citplanētieša” fotogrāfijām no Meksikas

“BBC” žurnālists Sems Kabrals arī vēlējās uzzināt NASA pārstāvju domas par virkni jaunu fotogrāfiju no Meksikas, kurās it kā attēlots citplanētietis. Šos attēlus varas iestādēm priekšā lika pašpasludinātais NLO eksperts Džeimijs Masāns, apgalvojot, ka tur redzami divi citplanētiešu līķi. Viņš teica, ka mirstīgās atliekas atrastas Kusko, Peru 2017. gadā, un radioaktīvā oglekļa datēšana parādījusi, ka tie ir 1800 gadu seni.

Potenciālais citplanētietis Meksikā
Potenciālais citplanētietis Meksikā Foto: Reuters / Scanpix

Akadēmiskajā vidē šie apgalvojumi uztverti ar krietnu skepses devu, un arī pats Masāns iepriekš izteicās, ka domas par citplanētiešu eksistenci ir mainījis.

“Vajag sagādāt paraugus pasaules zinātnes komūnai, un tad jau skatīsimies, kas tur ir,” izdevumam “BBC” teica NASA zinātnieks Deivids Spergels.

NASA iesaka izmantot mākslīgo intelektu

Mākslīgais intelekts un mašīnmācīšanās ir būtiski rīki šo fenomenu identificēšanā. Arī sabiedrība ir kritisks aspekts, lai šos fenomenus saprastu. NASA ir vēstījusi, ka lielākais izaicinājums šajos procesos ir informācijas un datu trūkums. Tieši tāpēc nu plānots izmantot, tā sakot, pūļa resursus. Tas nozīmē bezmaksas aplikācijas viedtelefonos, kuras cilvēki visā pasaulē varētu izmantot, saskaroties ar NLO.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu