LTV cerīgi raugās uz nākamo kultūras ministri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Priede
Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Priede Foto: Paula Čurkste/LETA

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) cerīgi raugās uz topošo kultūras ministri Agnesi Loginu (P), jo svarīgākajos jautājumos abu pušu viedokļi saskan, komentējot nominēto kandidāti, sacīja LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Priede.

LTV kā sabiedriskajam medijam ir divi svarīgi jautājumi, kuros tā sagaida kultūras ministres atbalstu - par valodu, kādā raidāms saturs, un par mediju apvienošanu, tostarp sabiedrisko mediju finansēšanas modeli. Priede pauda gandarījumu, ka Loginas viedoklis abos jautājumos saskan ar LTV redzējumu.

Priede skaidroja, ka LTV ieskatā sabiedriskajam medijam būtu jāveido saturs svešvalodās, piemēram, angļu un krievu valodā, taču līdzšinējais kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) tam neesot piekritis. Kā skaidroja Priede, Puntulis uzskata, ka visiem jāsaprot latviešu valoda, un līdz ar to saturam jābūt tikai latviešu valodā, bet Priede uzsver, ka tas nav tas, par ko ir strīds.

"Protams, ir jāzina latviešu valoda. Par to nav strīda. Drīzāk mums ir pretēji viedokļi par to, vai cilvēki patērēs saturu tikai latviešu valodā, ja viņiem ir alternatīva izvēlēties informācijas avotu, kas viņiem ir ērtāks?! Visdrīzāk, ka nē," sacīja Priede.

LTV ieskatā sabiedriskajam medijam ir jāuzrunā visas sabiedrības grupas, un, ja kāda grupa vieglāk un saprotamāk uztver informāciju valodā, kas nav latviešu valoda, tad tā ir jānodrošina, "jo pretējā gadījumā mēs zaudēsim cīņu par pietiekami lielas sabiedrības grupas prātiem," uzskata Priede.

Tāpat kā būtisku, stratēģisku lēmumu, kas tuvākajā laikā būtu jāpieņem, Priede izcēla mediju apvienošanas jautājumu un finansējuma modeļa maiņu, un atzina, ka arī šajā ziņā izskatās, ka Logina ir vienisprātis ar LTV.

Kā ziņots, Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) vadītā topošā koalīcija šorīt parakstījusi sadarbības līgumu un gaidāmās jaunās valdības deklarāciju.

Dokumentus parakstīja "Jaunās vienotības", Zaļo un zemnieku savienības un "Progresīvo" pārstāvji.

Tāpat ziņots, no parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai JV, pieci ZZS, bet trīs - "Progresīvajiem", paziņojusi Ministru prezidenta amata kandidāte Siliņa.

Saskaņā ar viņas teikto, JV papildus premjera amatam valdībā tiks pie finanšu ministra, veselības ministra, izglītības un zinātnes ministra, ārlietu ministra, iekšlietu ministra, tieslietu ministra, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra krēsla.

ZZS pienāksies Saeimas priekšsēdētāja amats, kā arī ekonomikas ministra, zemkopības ministra, labklājības ministra un klimata un enerģētikas ministra portfeļi.

Savukārt "Progresīvie", pirmo reizi strādājot valdībā, varēs uzņemties atbildību par aizsardzības nozari, kultūru un satiksmi.

Kultūras ministra amatam "Progresīvie" piedāvā Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzeja direktores, Rīgas domes deputātes Agneses Loginas (P) kandidatūru.

Topošajai koalīcijai ir 52 deputātu balsis, turklāt valdības apstiprināšanu papildus apņēmies atbalstīt arī neatkarīgais deputāts, "Gods kalpot Rīgai" valdes priekšsēdētājs Oļegs Burovs, kura pārstāvētā partija ir vienojusies par sadarbību ar ZZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu