"Swedbank" palielina termiņdepozītu un krājrīku likmes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

"Swedbank" palielinājusi likmes termiņdepozītiem un krājrīkam, pavēstīja banka.

Tostarp termiņdepozītiem gada likme palielināta no 3,75% līdz 4%, savukārt krājrīkam, no kura naudu klients var izņemt jebkurā brīdī bez pieteikšanas vai komisijas maksas, gada procentu likme palielināta no 2,2% līdz 2,5%.

Termiņdepozītu likmes palielinātas gan privātpersonām, gan arī juridiskajiem klientiem.

Likmes uzkrājumiem palielinātas, sekojot Eiropas Centrālās bankas (ECB) jaunākajam lēmumam par likmju celšanu.

"Ņemot vērā prognozes par ECB potenciālo likmju samazināšanu nākotnē, iespējams, patlaban ir sasniegtas augstākās procentu likmes depozītiem," norāda "Swedbank" Privātpersonu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Karīna Kulberga.

Viņa arī atzīmē, ka bankas klienti līdz šim ir ļoti aktīvi izmantojuši "pozitīvo likmju" ēru finanšu tirgos. Tostarp termiņdepozītu apmērs pirmajā pusgadā ir pieaudzis vairāk nekā trīs reizes, savukārt par krājrīka izmantošanu šogad pirmajā pusgadā noslēgti vairāk nekā 14 000 jaunu līgumu.

Pēc bankā vēstītā, privātpersonu termiņdepozītu apmērs "Swedbank" jūnija beigās sasniedza 246 miljonus eiro. Gada pirmajā pusē vairāk nekā puse klientu izvēlējušies noguldīt līdzekļus uz viena gada periodu.

Arī "Swedbank" Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Jevgenijs Ivanovs min, ka juridisko personu segmentā joprojām ir vērojama pieaugoša interese par temiņdepozītiem, tostarp īpaši par īso termiņu noguldījumiem, proti, noguldījumiem uz vienu mēnesi un trim mēnešiem. Kopš gada sākuma uzņēmumu termiņdepozītu apmērs bankā ir pieaudzis par 192 miljoniem eiro, jūnija beigās sasniedzot 229 miljonus eiro.

Tāpat viņš informē, ka uzņēmēji izrāda lielu interesi par vienas nakts noguldījumiem (overnight). Tostarp pēdējo trīs mēnešu laikā ir noformēti vairāk nekā 600 jauni līgumi.

Jau vēstīts, ka ECB nolēmusi no 20.septembra paaugstināt procentlikmes. Galvenā refinansēšanas operāciju likme tiks palielināta līdz 4,5%, noguldījumu iespējas uz nakti likme tiks palielināta līdz 4%, bet aizdevumu iespējas uz nakti likme tiks palielināta līdz 4,75%. Visas trīs likmes paaugstinātas par 0,25 procentpunktiem.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir liekākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu