Noskaties Kā notika vērienīgā migrantu aizturēšana Aglonā? Valsts robežsardze rekonstruē notikumu gaitu (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts robežsardze

Piektdien Valsts robežsardze Aglonā aizturējusi kārtējo nelegālo imigrantu grupu - 21 iepriekš valsts robežu nelikumīgi šķērsojušu trešo valstu pilsoni, informēja robežsardze. Kā raidījumam "Panorāma" pastāstīja Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieka vietnieks Raimonds Kublickis, personas nepakļāvās robežsardzes likumīgajām prasībām un centās aizbēgt, vienlaikus apdraudot arī robežsargu dzīvību un veselību.

Kā norāda robežsardzē, piektdienas rītā, veicot dienesta pienākumus, Aglonā manītas divas aizdomīgas automašīnas.

Mikroautobusa "Ford Tranzit" vadītājs nereaģēja uz robežsardzes rīkojumu apstāties un paātrināja braukšanas ātrumu, ar pārgalvīgu braukšanu apdraudot gan sevi, gan pasažierus, gan arī vietējos iedzīvotājus. Tika uzsākta vajāšana, pielietojot gan brīdinājuma šāvienu, bet, tā kā personas arī to ignorēja, robežsargi izdarīja šāvienus pa transportlīdzekļa riteņiem. Tā rezultātā transportlīdzeklis tika apstādināts, un migrantu grupa - aizturēta netālu no Aglonas dzelzceļa stacijas. 

Tiesa, pirms aizturēšanas migrantu grupa un pārvadātāji centās bēgt, bet tika apturēti ar brīdinājuma šāviena palīdzību.

Notikuma vietā aizturēta nelegālo imigrantu grupa - 14 Indijas, seši Sīrijas un divi Bangladešas pilsoņi. Saistībā ar personu nelikumīgas pārvietošanas organizēšanu un nelikumīgas uzturēšanās Latvijā atbalstīšanu aizturēti arī noziedzīgā nodarījuma organizatori un līdzdalībnieki - viens Indijas, viena Spānijas un viens Pakistānas pilsonis.

Kublickis norāda, ka robeža šķērsota vietā, kur uzstādīts pagaidu žogs.

 Migrantiem izdevās robežu šķērsot, jo tai palīdzēja divas organizētās noziedzības grupas: viena Baltkrievijas teritorijā, otra - Latvijas.

Aizturētie robežpārkāpēji, 21 persona, pastiprinātas robežapsardzības sistēmas noteiktā normatīvā regulējuma kārtībā atgriezti uz izceļošanas valsti.

Savukārt noziedzīgā nodarījuma organizatoriem un atbalstītājiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Jau vēstīts, ka cīņā ar migrantu krīzi Igaunija un Lietuva uz Latviju nosūtīs papildspēkus. 

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu