Jūrmalas peldvietās otro sezonu pēc kārtas nav noslīcis neviens cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūra pie Liepājas.
Jūra pie Liepājas. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Jūrmalas peldvietās otro sezonu pēc kārtas nav konstatēts neviens noslīkšanas gadījums, informē vietvara.

Oficiālā peldsezona noslēgusies 15.septembrī. Šovasar Jūrmalas peldvietās policijas darbinieku iesaiste bija nepieciešama 300 gadījumos, tostarp fiksēti sabiedriskās kārtības pārkāpumi, atrasti pludmalē noklīduši bērni, sniegta pirmā medicīniskā palīdzība un no noslīkšanas izglābti cilvēki.

Pašvaldības policijas darbiniekiem-glābējiem veicot ikdienas darba pienākumus, tika novērsti noslīkšanas gadījumi, sniegta palīdzība bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem cilvēkiem, kā arī atrastas pludmalē pazudušas personas. 2022. un 2023.gadā netika pieļauts neviens noslīkšanas gadījums, norāda pašvaldība.

Jūrmalas pašvaldības policijas statistika liecina, ka pārgalvīgu atpūtnieku skaits šajā sezonā būtiski nav mazinājies. Pašvaldības policijas darbinieki izglābuši desmit personas - atpūtniekus, kuri ar piepūšamajiem matračiem iepūsti jūrā un peldētājus, kuri peldējuši aiz bojām un paši saviem spēkiem nav varējuši tikt krastā.

Šogad bijuši vairāk nekā 100 gadījumi, kad bērni dodas peldēties bez pieaugušo uzraudzības. Policijas darbinieki izteikuši aizrādījumu un veikuši preventīva rakstura pārrunas ar pieaugušajiem.

Šajā sezonā policijas darbinieki pludmalē uzmeklējuši 25 no pieskatītājiem noklīdušus bērnus, kuri atrasti un nodoti pieaugušo uzraudzībā.

Atpūtniekiem pludmalē sniegta medicīniskā palīdzība 35 gadījumos, 15 sarežģītākos gadījumos atpūtnieki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu aprūpē.

Ziemas periodā pludmalē joprojām būs pieejamas stacionārās, cilvēkiem ar invaliditāti paredzētās, pārģērbšanās kabīnes Brīzes ielā, Kapteiņa Zolta ielā, Vēju ielā un Līgatnes ielā, kuras var izmantot arī ziemas peldētāji, stāsta pašvaldībā.

Jūrmalā ir 13 oficiālās peldvietas, 11 no tām ir jūras, divas - iekšzemes peldvietas Lielupes krastā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu