Aizvadītajā nedēļā Latvijā ar Covid-19 inficējušies 122 cilvēki (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Pagājušajā nedēļā, no 11.septembra līdz 17.septembrim, konstatētas 122 Covid-19 inficētas personas, kas ir par 32 gadījumiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC atgādina par nepieciešamību izvairīties no kontakta ar citiem cilvēkiem un nedoties uz sabiedriskām vietām pat ar mazākajiem elpceļu saslimšanas simptomiem, piemēram, kakla sāpēm, nelielu klepu, paaugstinātu ķermeņa temperatūru. Tāpat svarīgi ievērot roku higiēnu, proti, regulāri mazgāt un/vai dezinficēt rokas, nepieskarties ar netīrām rokām sejai, kā arī vairākas reizes dienā vēdināt telpas, plaši atverot logus, lai svaigais gaiss pēc iespējas vairāk cirkulētu telpā.

SPKC arī informē, ka gripas monitorings atsāksies no oktobra pirmās nedēļas, savukārt aicinājums iedzīvotājiem vakcinēties - oktobra vidū vai noslēgumā.

Kā ziņots, kopš augusta beigām Covid-19 izplatība Latvijā pieaug, un to var izskaidrot gan ar mācību sākšanos skolās, gan cilvēku atgriešanos no laukiem pilsētās pēc vasaras atvaļinājumiem.

Arī SPKC riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs iepriekš norādīja, ka vīrusa pieaugums nav nekāds brīnums, tas visu šo laiku ir turpinājis cirkulēt. Turklāt šobrīd līdz ar rudens iestāšanos vīrusam ir labvēlīgi apstākļi.

"Cilvēki atgriežas no atvaļinājumiem, vairāk savā starpā kontaktējas. Ir arī septembris, mācību gada sākums, kad bērni veido savus kolektīvus. Rudenī mēs vairāk laika pavadām iekštelpās, būs auksts, un mēs mazāk vēdināsim telpas. Katru gadu mums ir arī pirmais respitori sincitiālā vīrusa un citu vīrusu pieaugums, ne tikai Covid-19," sacīja Pereviščikovs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu