Bērziņa pirmšķietami saredz pamatojumu Rēzeknes mēra atlaišanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa Foto: Zane Bitere / LETA

Jaunā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) pirmšķietami saredz pietiekamu pamatojumu Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") atbrīvošanai no amata, tomēr šajā jautājumā nedrīkstot pieņemt tikai politisku lēmumu.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma", lūgta komentēt, kādus lēmumus plāno pieņemt attiecībā uz finanšu grūtībās nonākušās Rēzeknes pašvaldības vadītāju, Bērziņa atzina, ka Finanšu ministrija Bartaševiča rīcībā ir konstatējusi pārkāpumus.

Ministre gan vēl gaida Rēzeknes mēra paskaidrojumus, kā arī gribēšot iepazīties ar Valsts kontroles atzinumu, kad tas būs gatavs.

Vienlaikus Bērziņa atzina - viņas ieskatā, pirmie secinājumi liecina, ka Bartaševičs būtu atbrīvojams no amata. "Protams, viena ir mūsu vēlme, bet tā nedrīkst būt tikai un vienīgi politiska vēlme, tai jābūt arī juridiski pamatotai."

Viņa pauda, ka juridiski korekta lēmuma sagatavošanai noteikti būs vajadzīgs ilgāks laiks. Tā kā Valsts kontrole ar savu atzinumu par Rēzekni varētu nākt klajā novembrī, arī ministre savu lēmumu varētu pieņemt novembrī.

Kā ziņots, iepriekšējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) septembrī sāka Rēzeknes mēra Bartaševiča atstādināšanas procedūru, taču gala lēmums par to, vai Rēzeknes mēru atlaist, būs jāpieņem jaunās valdības pašvaldību jautājumu ministram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu