"SEB banka" palielina termiņnoguldījumu procentu likmes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

"SEB banka" no trešdienas, 20.septembra, privātpersonām un juridiskajām personām palielinās termiņnoguldījumu procentu likmes, pavēstīja bankā.

Tostarp trīs mēnešu termiņnoguldījumiem procentu likmi banka palielinās no 2,75% līdz 3% gadā, sešu mēnešu termiņnoguldījumiem - no 3% līdz 3,25%, 12 mēnešu termiņnoguldījumiem - no 3,8% līdz 3,9%, 24 mēnešu termiņnoguldījumiem - no 2,85% līdz 3%, bet 36 mēnešu termiņnoguldījumiem likme būs 2,85% gadā.

Vienlaikus procentu likme par noguldījumu krājkontā ir 2,15% gadā.

Bankas valdes loceklis Arnis Škapars atzīmē, ka kopš gada sākuma interese par noguldījumiem augusi gan privātpersonu, gan uzņēmumu segmentā. Tomēr joprojām lielāko daļu no brīvajiem līdzekļiem klienti turpina turēt parastajos norēķinu kontos. Šobrīd iedzīvotāji termiņnoguldījumos un krājkontos noguldījuši apmēram 27% no brīvajiem naudas līdzekļiem.

Tāpat bankā norāda, ka kopš gada sākuma uzņēmumu noguldījumu apmērs "SEB bankā" ir pieaudzis 2,2 reizes, augusta beigās sasniedzot vairāk nekā 240 miljonus eiro, kamēr privātpersonu noguldījumu apmērs ir palielinājies par 40%, sasniedzot 618 miljonus. Apmēram 70% no ieguldītājiem izvēlas viena gada termiņnoguldījumu.

Jau vēstīts, ka 2023.gada novembrī "SEB banka" sāks maksāt procentus arī par naudu, kas glabājas privātpersonu norēķinu kontos. Procentu likme būs 0,4% gadā, un tos maksās par kontu atlikumiem līdz 5000 eiro.

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" 2022.gada beigās bija otra lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Bankas informācija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu