Valainis: Primāri būtu jārisina darbaspēka pieejamības jautājums

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis Foto: Valsts kanceleja, Ieva Leiniša

Latvijas ekonomikas izrāviens ir jābalsta uz darbaspēka un finansējuma pieejamības uzlabošanu, kā arī tiesiskās vides uzlabošanu un birokrātijas samazināšanu, ceturtdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Viņš norādīja, ka primāri būtu jārisina darbaspēka pieejamības jautājums, kā arī jautājums, kas ir saistīts ar finansējuma piesaisti.

Tostarp Valainis piebilda, ka Latvijā darbojas "Attīstības finanšu institūcija "Altum"", kura tautsaimniecības attīstībai piedāvā 42 programmas. "Tās būtu jāpilnveido, lai tās veicinātu eksportu, eksportu ar augstu pievienoto vērtību," piebilda ministrs.

Tāpat Valainis norādīja, ka Latvijā ir jāuzlabo tiesiskā vide un jāstrādā pie birokrātijas mazināšanas.

"Šīs lietas, kuras nupat nosaucu, neprasa budžeta ieguldījumus. Tās prasa darīt savu darbu," sacīja Valainis, piebilstot, ka, izpildot nosauktās lietas, Latvijas ekonomika iegūs zināmu augšupeju.

Jau ziņots, ka Saeima piektdien, 15.septembrī, apstiprināja jauno Ministru kabinetu premjerministres Evikas Siliņas (JV) vadībā. Valdību veido JV, ZZS un "Progresīvie".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu