Nosauktas ienesīgākās kompānijas Latvijā (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
AS "Latvijas valsts meži" izkārtne.
AS "Latvijas valsts meži" izkārtne. Foto: Zane Bitere/LETA

Elektroenerģijas sadales tarifu samazināšanu varētu daļēji veikt, izmantojot kompānijas “Latvenergo” peļņu. Šis valsts uzņēmums pērn ir bijis viens no ienesīgākajiem Latvijā, ieņemot otro vietu pelnošāko kompāniju sarakstā, vēsta LSM.

Lielākā daļa uzņēmumu jau iesnieguši gada atskaites par iepriekšējo gadu, kas ļāvis “Lursoft” apkopot informāciju par uzņēmumiem Latvijā. Pelnošākais uzņēmums ir VAS “Latvijas Valsts meži”, trešajā vietā – privātā kompānija “Mikrotīkls”.

Raugoties pēc ienesīgākajām nozarēm, ienesīgākā joma Latvijā pērn bijusi apstrādes rūpniecība. Kopējā visu šīs nozares uzņēmumu peļņa pārsniegusi vienu miljardu eiro.

Lauksaimniecības, mežsaimniecības un zivkopības nozaru peļņa pārsniegusi 900 miljonus eiro, bet nedaudz mazāk pelnījuši tirdzniecības uzņēmumi. Tālāk seko nekustamo īpašumu sektors ar peļņu teju 400 miljonu eiro apmērā. Tāda pati peļņa fiksēta finanšu un apdrošināšanas nozarēs.

Jānorāda, ka pelnošāko uzņēmumu sarakstā nav banku, kuras netiek iekļautas to atšķirīgās finanšu uzskaites dēļ, lai gan to peļņa ir mērāma vairākos miljonos eiro.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu