Aina kā no multfilmas – pērtiķis džungļos jāj uz brieža

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Facebook / Atsuyuki Ohshima

Vienas vietas uz brieža vēl brīvas vairs nav, jo to aizņēmis pērtiķis – gluži kā multfilmās. Te mērcējas karstajos avotos ziemas spelgonī, te nododas mīlas priekiem publikas priekšā – makaki tiešām prot baudīt dzīvi.

Dabā retu ainu iemūžinājis fotogrāfs Atsujuki Ošima Jakušimas salā, Japānā. Attēla nosaukums ir “Meža rodeo”. Kā raksta pats fotogrāfs, fotogrāfija uzņemta brīdī, kad makaks no koka kā tramplīna uzlēcis briedim mugurā.

Arī iepriekš ir redzēts, ka makaki mēdz vizināties uz briežiem, un lielākajā daļā gadījumu tas tiek darīts prieka pēc. Brieži un makaki šajā reģionā līdzās ir pastāvējuši jau no laika gala, tāpēc starp tiem valda simbioze, vēstīts izdevumā “Inverse”.

Brieži savāc pērtiķu atstātos augļu pārpalikumus, savukārt pērtiķi no briežu kažoka izlasa kukaiņus. Tiesa, reizēm pērtiķiem patīk vienkārši pajādelēt.

Pārošanās sezonā uz briežu mugurām jājam novēroti kā makaku tēviņi, tā mātītes. Tas uzskatāmi redzams video:

Tiesa, Ošima raksta, ka šajā gadījumā makaka nolūki bija citi. Ošima ar šo fotogrāfiju piedalās Londonas Dabas vēstures muzeja rīkotajā konkursā “Gada savvaļas fotogrāfs”. Žūrijai jāizvērtē 49 957 iesūtītās fotogrāfijas un jāizvēlas no tām 100, kuras tiks izstādītas publiskai apskatei Londonā 13. oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu