Kad vēdergraižu iemesls izrādās vēderā iestrēdzis tutenis (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Nepal, A, Rajbhandari A P., et al. 2023.

Kāds vīrietis slimnīcā pie ārstiem vērsās ar sūdzībām par sāpēm vēderā. Izrādījās, ka viņam vēdera dobumā iestrēdzis 15 centimetrus garš naža asmens.

22 gadus vecais nepālietis dienu iepriekš kautiņā tika sadurts, bet vietējais ārsts durto brūci viņam aizšuva ciet, nepārbaudīdams, vai tajā nav palicis naža asmens. Vizuāli nekas neliecināja, ka tā varētu būt.

Nākošajā dienā vīrietis sāka sūdzēties par nelielām, bet nepārejošām sāpēm vēdera kreisajā pusē. Sāpes papildināja arī nelaba dūša, vemšana, caureja vai aizcietējums. Rentgenā atklājās, ka vīrietim vēderā palicis liels naža asmens, kas no labās puses lēnām nonācis kreisajā, tiesa, neskardams citus orgānus, rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Cureus”.

Foto: Nepal, A, Rajbhandari A P., et al. 2023.

Durtas brūces var izraisīt iekšējo asiņošanu, var būt bojāti vēdera dobuma orgāni. Pēc dūriena var arī veidoties iekaisums un virkne infekciju.

Šajā gadījumā pārsteidzošākais ir tas, ka naža asmens ne tikai bija palicis vīrieša vēderā, bet pat bija pavirzījies uz citu pusi, neizraisot īpašus papildu ievainojumus. Pacientam arī nebija sākusies iekšējā asiņošana vai iekaisums.

Naža asmens beigu beigās tika izņemts no vīrieša vēdera, un pacients jau pēc piecām dienām tika izrakstīts no slimnīcas. Tiesa, uz plānotajām pārbaudēm nedēļu vēlāk viņš neieradās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu