Oļegs Burovs varētu vadīt Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Oļegs Burovs
Oļegs Burovs Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vadību plānots nodot pie Saeimas frakcijām nepiederošā deputāta Oļega Burova rokās, liecina aģentūras LETA rīcībā esoša neoficiāla informācija.

Līdz šim minēto komisiju vadīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāte Daiga Mieriņa, kura trešdien tika ievēlēta Saeimas priekšsēdētājas amatā.

Burova pārstāvētā partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) un ZZS ir lēmusi par sadarbību 14.Saeimas laikā un kopīgu startu 2025.gadā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās. Viņš arī nodrošināja 53.balsi koalīcijai, lemjot par jaunā Ministru kabineta apstiprināšanu.

Jau ziņots, pēc izmaiņām valdošajā koalīcijā sagaidāma varas maiņa daļā komisiju, bet trīs komisiju vadību plānots atvēlēt opozīcijas partijām - "Apvienotajam sarakstam" (AS) un Nacionālajai apvienībai (NA), iepriekš vēstīja Latvijas Televīzija.

Plānots, ka Rihards Kols (NA) turpinās vadīt Ārlietu komisiju, Uģis Mitrevics (NA) - Ilgtspējīgas attīstības komisiju, bet Raimonds Bergmanis (AS) - Aizsardzības un iekšlietu komisiju. Arī līdz šim daļu komisiju vadīja opozīcijas deputāti. Lielā mērā tas saistīts ar faktu, ka gan jaunajai, gan iepriekšējai valdošajai koalīcijai Saeimā ir pavisam neliels balsu pārsvars.

Savukārt virknē komisiju plānots apstiprināt jaunus priekšsēdētājus. Nacionālās drošības komisiju plānots nodot Ainara Latkovska (JV) pārziņā, bet Pieprasījumu komisiju - Čudara vadībā.

Sociālo un darba lietu komisija iecerēts uzticēt Andrim Bērziņam (ZZS), Tautsaimniecības komisiju varētu vadīt Ābrama, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju - Leila Rasima (P), bet Eiropas lietu komisiju - Cepurītis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu