Prostitūtas Latvijā uzskata, ka tā ir viegla nauda! Cik var nopelnīt naktstauriņš? (9)

TVNET/Zilonis studijā/TV3
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Prostitūcija tiek dēvēta par senāko profesiju pasaules vēsturē. Vai prostitūcija vispār ir profesija vai modernā tūrisma nozare? Kādas ir Latvijā prostitūtas? To diskusijā šonedēļ izzina sarunu šovā "Zilonis studijā".

Kas ir prostitūcijas klienti Latvijā? Žurnālists, žurnāla “Klubs” galvenais redaktors Aivars Pastalnieks spriež – tas var būt jebkurš. "Arī vīriešiem problēmas ir dažādas. Ir vīrieši, kuriem nav regulāra seksa, ir vīrieši, kuri ir laulībā un attiecībās, bet viņiem ir nepietiekams sekss. Meitenes ir teikušas, ka nav mazums vīriešu, kuri ar sievām nevar izrunāties. Viņš nopērk meiteni, viņš neko [seksuālu] nedara, viņš vienkārši runājas ar viņu, tāpēc ka mājās viņam tādas iespējas nav. Stāsti ir dažādi," stāsta žurnālists.

Kā stāsta Pastalnieks, no sarunām ar šīm meitenēm, ir daļa, kuras šo nodarbošanos panes grūti, “bet ir meitenes, kuras tā arī pasaka: tā ir ātra un viegla nauda. Viņām tas viegli nāk. No vienas puses, viņas grib tikt vaļā no šīs jomas, bet, tiklīdz dzīvē pienāk brīdis, kad vajag līdzekļus, viņas momentā atgriežas, ātri sapelna naudu un iet prom”.

Aivars Pastalnieks, kurš vairākkārt rakstījis par prostitūciju, piedalījies policijas reidos un šīs jomas pārstāvjus saticis arī dzīvē zina stāstīt: "Uz ielām ziemā bija 250, vasarā 300–400 meitenes, bet kopā ar vidējo slāni un augstāko galu apmēram 1000."

Kā tika pausts raidījumā, seksuālo pakalpojumu cena Latvijā svārstās ļoti lielā amplitūdā, izpētījis Pastalnieks.

Vienas stundas cena ir no 150 līdz 350 eiro un vairāk. Pat 500, 600 eiro.

Vairāk uzzini raidījumā "Zilonis studijā".

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu