Pie vienīgā atvērtā robežšķērsošanas punkta izbraukšanu uz Baltkrieviju gaida 500 kravas automašīnas (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Iepazīstina ar robežšķērsošanas vietas"Pāternieki" modernizācijas gaitu
Iepazīstina ar robežšķērsošanas vietas"Pāternieki" modernizācijas gaitu Foto: Paula Čurkste / LETA

Pāternieku robežšķērsošanas vietā sestdienas rītā plkst.8 izbraukšanu uz Baltkrieviju šorīt gaidījušas 500 kravas automašīnas un desmit vieglās automašīnas, liecina informācija Valsts robežsardzes mājaslapā.

Arī piektdienas vakarā plkst.20 rindā stāvējušas 500 krava automašīnas un 50 vieglās automašīnas.

Ņemot vērā Baltkrievijas realizēto nelegālās imigrācijas spiedienu, valdība otrdien nolēma apturēt Silenes robežšķērsošanas vietas darbību. Patlaban nav uzstādījums apturēt arī Pāternieku robežšķērsošanas vietu, kas ir palikusi vienīgā vieta uz abu valstu robežas legālai ceļošanai, norādīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Saistībā ar nelegālās imigrācijas spiedienu no 11.augusta līdz 2024.gada 10.februārim vairākas administratīvajās teritorijās Baltkrievijas pierobežā ir spēkā pastiprināts robežapsardzības sistēmas darbības režīms, kas nomainīja valdības 2021.gada augustā noteikto un vairākkārt pagarināto ārkārtējo situāciju.

Ņemot vērā strauji pieaugušo hibrīdapdraudējumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, Valsts robežsardze mobilizējusi papildu dienestā esošos robežsargus ārējās robežas apsardzības stiprināšanai. Tāpat robežsardze pieprasījusi papildu atbalstu no Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un Valsts policijas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu