"Luminor Bank" paaugstinājusi noguldījuma procentu likmi (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

"Luminor Bank" gan privātpersonām, gan juridiskām personām atkārtoti paaugstinājusi noguldījuma procentu likmi, informēja bankas pārstāvji.

Klientu pieprasītākajam termiņdepozītu noguldījumu periodam uz 12 mēnešiem likme paaugstināta līdz 4%, noguldījumiem uz sešiem un deviņiem mēnešiem - līdz 3,25%, uz trīs mēnešiem - līdz 3%.

"Luminor Bank" biznesa attīstības vadītāja Jekaterina Ziniča informē, ka kopumā šī gada otrajā ceturksnī privātpersonu termiņnoguldījumu apjoms teju dubultojoties, salīdzinot ar pirmo ceturksni. Klienti galvenokārt izvēlas iekrājumus noguldīt uz 12 mēnešu termiņu. Pavasarī bankas veiktā iedzīvotāju aptauja liecināja, ka puse respondentu, kuri apsver veikt noguldījumus, to darītu, ja likme sasniegtu vismaz 3,5%.

"Luminor Bank" neto peļņa 2023.gada otrajā ceturksnī ir 53,2 miljoni eiro, veidojot 81% pieaugumu salīdzinājumā ar šo pašu periodu pērn, savukārt pirmajā pusgadā bankas peļņa ir 113,4 miljoni eiro, kas ir 2,6 reizes vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina bankas publiskotais finanšu pārskats.

Jau ziņots, ka 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu