Sievietes nav monogāmas. Tur ir tas foršais sekss! Turpinām par poliamoriju (12)

Elīna Zesere Foto: Jānis Škapars/TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Dzīvesstila žurnālā “KLIK” publicētā intervija ar poliamorijas jeb daudzmīlestības dzīvesveida praktizētāju Elīnu Zeseri lasītājiem izraisīja gan interesi, gan neizpratni. Laikam jau Elīnas novērojums par to, ka Latvijā daudzi pāri ir par to iedomājušies vai arī tas viņos raisa vismaz ziņkārību, ir gana patiess. Tāpēc drosmīgi turpinājām sarunu ar Elīnu par šo sabiedrībā vēl aizplīvuroto tēmu - poliamoriju. Galu galā bija jārod vēl daudzas atbildes. Uz manu jautājumu "Vai sievietes ir monogāmas būtnes?" Elīna atbild pārliecinoši noliedzoši. Kāpēc? Lai rastu tam izskaidrojumu, tev ir jādodas ar mums tālāk iepazīt poliamoriju...

Cilvēks ir monogāma būtne?

Ir daudz dažādu pētījumu par šo tēmu, jo tā kļūst aizvien populārāka. Ir pētījumi, kuri pie šī apgalvojuma paliek, pētot dzimumlocekļa formu vai sievietes ķermeņa īpatnības, kamēr citi atsaucas uz "spermu kariem" vai, piemēram, sievietes ieradumu seksa laikā vaidēt – tā ciltī saukt nākamo, jo drīz jau viss būs beidzies.

Kā redzam, zinātne vēl par šo strīdas, bet manas iekšējās sajūtas par sievieti pēc neskaitāmajām sarunām ar dāmām gan meistarklasēs, gan privāti liek domāt, ka sievietes nav monogāmas. Ciltīs bērnus audzināja visi kopā, jo neviens nezināja, kurš ir kura bērns. Tas bija normāli.

Ja neskaita greizsirdību, nav nekā cita, kas cilvēku atturētu no nemonogāmijas. Kad runāju ar sievietēm, viņas saka, ka labprāt tiktos ar daudziem vīriešiem, ja vien nebūtu sabiedrības nosodījuma, greizsirdības. Mūsdienās Tinderī var labi novērot sieviešu uzvedību - gandrīz visas iet uz randiņiem ar vairākiem vīriešiem vienlaicīgi un vīrieši dara tāpat. To pārtrauc tad, kad "atrod īsto - princi baltā zirgā", bet Tinderi tāpat neizdzēš...

Bet, ja runājam par seksualitāti, kad tu ieklausies savā ķermenī pa īstam un palaid vaļā bremzes, arī atbrīvojies no domas par mūžīgo iespēju palikt stāvoklī, sekss ieņem pavisam citu līmeni. Pat, ja izsargājies, tu tāpat psiholoģiski nesēj atbrīvoties no šīm bailēm.

Es esmu nosējusi olvadus un zinu, kāda ir starpība starp seksu pirms tam un tagad. Tāda sajūta, ka tev būtu kāds slogs noņemts un tu sajūties brīva. Vari iet un darīt, kā un ko vēlies. Pasaule top daudz interesantāka un orgasmi daudz spēcīgāki.

Rietumu sabiedrībā poliamorija nav nekas jauns. Kā tev liekas, mēs, te Latvijā, esam vēl bēbīšu autiņos?

Varētu domāt, ka aizvien neesam atvērti domājoša sabiedrība, ka esam bēbīšu autiņos, bet realitāte tāda nav! Daudzi par to vienkārši nerunā, klusē. Bet, kad ir dzirdējuši kādu raidījumu ar mani vai lasījuši publikācijas, – cilvēki mani uzmeklē un raksta. "Es sapņoju par to, ka varētu, bet man likās, ka es neesmu normāla; vai - es saņēmos un pajautāju vīram un izrādās, vīram arī ir tādas domas un vēlme izmēģināt; vai – paldies par iedvesmu, es nezināju, ka tā drīkst pat domāt..."

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu