Foto Ādažos norisinās militārās mācības “Namejs 2023”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kaspars Lejnieks

Ādažu poligonā, visaptverošas valsts aizsardzības mācību “Namejs 2023” ietvaros norisinājās Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas organizētais spēka paraugdemonstrējums.

Šī pasākuma mērķis bija apliecināt daudznacionālu vienību savstarpējo savietojamību dažādās operācijās un demonstrēt NATO kaujas spējas jebkuras alianses dalībvalsts aizsardzībai.

No 18. līdz 29. septembrim Ādažu poligonā, kā arī Vidzemes un Latgales novados visaptverošo valsts aizsardzības mācību “Namejs 2023” ietvaros norisinās starptautiskās militārās mācības “Sudraba Bulta 2023”.

Militārās mācības “Sudraba Bulta 2023” Ādažu poligonā

Militāro mācību “Sudraba Bulta 2023” mērķis ir pilnveidot NATO valstu bruņoto spēku vienību savstarpējo sadarbību, integrēt kaujas atbalsta un kaujas nodrošinājuma elementus manevra vienību atbalstam, plānot un izpildīt uzbrukuma un aizsardzības operācijas. Līdz ar mācību “Sudraba Bulta 2022” noslēgumu tiek veiksmīgi pabeigts arī NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sertificēšanas process.

Mācībās “Sudraba Bulta 2023” piedalās vairāk nekā 3000 karavīru no ASV, Latvijas, Polijas un NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas. Mācībās iesaistītās vienības vairākos vingrinājumos un kopīgās taktiska līmeņa mācību operācijās demonstrēs NATO dalībvalstu savietojamību un kaujas gatavību, stiprinot NATO kolektīvās aizsardzības principus un veicinot atturēšanu un aizsardzību.

Šī pasākuma mērķis bija apliecināt daudznacionālu vienību savstarpējo savietojamību dažādās operācijās un demonstrēt NATO kaujas spējas jebkuras alianses dalībvalsts aizsardzībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu