Rīkos diskusiju par latviešu valodas lietojumu medijos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Televīzijas pults. Ilustratīvs attēls.
Televīzijas pults. Ilustratīvs attēls. Foto: Chairavee Laphom/Shutterstock.com

Latvijas Mediju ētikas padome 12. oktobrī rīkos semināru un diskusiju "Kā veicināt labāku latviešu valodas lietojumu medijos?", informēja padomes pārstāvji.

Seminārā Latvijas Mediju ētikas padomes locekle Skaidrīte Lasmane stāstīs par valodas ētiku medijos, Rīgas Stradiņa universitātes docente un Latvijas Universitātes (LU) valodas institūta pētniece Dite Liepa iepazīstinās ar latviešu valodas lietojumu medijos, Valsts valodas centra Terminoloģijas un tiesību aktu tulkošanas departamenta vadītājs un direktora vietnieks attīstības jautājumos Arturs Krastiņš dalīsies ar rezultātiem un secinājumiem, kas iegūti akcijā "Latviešu valodas kvalitāte periodiskajā presē", Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekle Ilva Milzarāja stāstīs, kā latviešu valodu medijos vērtē sabiedrība un paši mediji, bet Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas vadošā pētniece Sandra Sprudzāne dalīsies ar novērojumiem un piemēriem, kāda ir latviešu valoda interneta medijos.

Pasākuma otrajā daļā gaidāmas divas diskusijas. Pirmajā diskusijā par valodas kvalitātes standartu uzturēšanu redakcijā un sadarbību ar valodas speciālistu diskutēs TV3 Ziņu un informatīvo raidījumu dienesta vadītāja vietniece Kristīne Anže, Latvijas Radio galvenā redaktore Anita Brauna un LU valodas institūta pētniece Liepa.

Savukārt otrajā paneļdiskusijā par latviešu valodas lietojumu medijos diskutēs "Sportacentrs.com" galvenais redaktors Jānis Celmiņš, "Delfi Plus" redaktors Andris Kārkluvalks, Latviešu valodas aģentūras galvenā lingviste Evelīna Zilgalve, Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš un Valsts valodas centra Terminoloģijas un tiesību aktu tulkošanas departamenta terminoloģe Ieva Kraukle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu