Izveidota darba meklēšanas platforma "Darba Tinderis" (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Telefons. Ilustratīvs attēls.
Telefons. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) Karjeras centru līdz 27. oktobrim tiek atklāta sociālā uzņēmuma "Visas Iespējas" radītā tiešsaistes darba meklēšanas platforma jauniešiem "Darba Tinderis", informēja "Visas Iespējas" mārketinga vadītāja Anastasija Ciesa.

"Darba Tinderis" primāri radīts ar mērķi atvieglot darba meklēšanas procesu jauniešiem, tos vienojot ar uzņēmumiem, kuri vēlas dot iespēju tiem, kuriem nav lielas pieredzes bagāžas izvēlētajās darba jomās, un meklē elastīgākus darba piedāvājumus. Tā kā "Darba Tinderis" šoreiz tiek atklāts sadarbojoties ar LU, "Visas Iespējas" īpaši parūpējušies, lai platformā būtu pieejami darba piedāvājumi, kas apvienojami ar studijām.

"Darba Tinderis" interesantā veidā, līdzīgi iepazīšanās aplikācijām, risina darba meklēšanas "sāpīgos" jautājumus. Lai aizstātu vairākkārtēju CV vai motivācijas vēstuļu veidošanu, dalībniekiem jāreģistrējas platformā un jāizveido darba meklētāja profils, norādot savas vēlmes un prasmes. Balstoties uz norādīto profilā, "Darba Tindera" algoritms dalībniekam piedāvā tam atbilstošākās vakances. Kandidāts no tām izvēlas sev tīkamākās, ko savukārt redz uzņēmumi. Ja uzņēmums un kandidāts izteikuši apbusēju interesi, veidojas "match" jeb saderība, kam seko nākamais solis - platformā iespējams uzreiz ērti sarunāt tiešsaistes tikšanos ar potenciālo darba devēju.

Neskatoties uz to, ka pirmā "Darba Tindera" atklāšana savā veidā bija liels eksperiments - tika testēta platformas darbība un izzināts, vai šāds rīks atvieglo darba meklēšanas procesu, tajā bija reģistrējušies 1500 jaunieši un 47 uzņēmumi, kas vēlējās dot darbu jauniešiem. 75% jauniešu, kā arī uzņēmumu pauž, ka šī platforma atvieglo darba meklēšanas un darbinieku atlases procesu, informēja Ciesa.

"Visas Iespējas" ir sociālais uzņēmums, kurš, uzturot platformu "visasiespejas.lv", īstenojot apmācības, izglītojošus projektus un pasākumus, vēlas atbalstīt jauniešus to profesionālo gaitu uzsākšanā, kā arī personīgās izaugsmes veicināšanā.

"Darba Tinderis" darbosies no šodienas līdz 27.oktobrim. Pasākumā aicināts piedalīties ikviens darba meklētājs, dodoties uz "darbatinderis.lv.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu