Notiks diskusija par īres namu attīstību Latvijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Imanta. Ilustratīvs attēls.
Imanta. Ilustratīvs attēls. Foto: Andrejs Marcenko/Shutterstock

Nākamnedēļ, 5.oktobrī, notiks diskusija par īres namu attīstību Latvijā, informēja mājokļu attīstītāja "Bonava Latvija" pārstāvji.

Inflācijas, augstu būvniecības izmaksu un joprojām pieaugošu banku aizdevumu procentu likmju dēļ jaunu un energoefektīvu mājokļu pieejamība Latvijā ir samazinājusies, informē "Bonava Latvija" pārstāvji. Tā ietekmē Rīgā un reģionos pieaudzis pieprasījums pēc funkcionāliem un ilgtspējīgiem īres dzīvokļiem.

Vienlaikus īres namu attīstība stagnē, neskatoties uz Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādāto atbalsta programmu, un saskaņā ar nekustamo īpašumu konsultāciju kompānijas "Colliers" datiem Rīgā un Pierīgā šobrīd pieejami vien nedaudz vairāk nekā 1200 īres mājokļi, kas atbilst augstākās energoefektivitātes klases standartiem.

Diskusijā vairāku iesaistīto pušu pārstāvi, tai skaitā Liepājas un Valmieras pašvaldību pārstāvji, diskutēs par to, kas bremzē jaunu īres namu attīstību Latvijā un kādas ir šī segmenta neizmantotās iespējas.

Diskusija notiks ceturtdien, 5.oktobrī, no plkst.13 līdz 15 Grēdu ielā 17, Rīgā, "Bonava Latvija" īres māja projekta "Krasta kvartāls" teritorijā.

Pasākumā tiks sniegti aktuālie Latvijas īres tirgus dati, tendencēs un pieprasījums, tiks runāts par EM izstrādātās programmas "Zemu izmaksu īres mājokļu būvniecība Latvijā" līdz šim sasniegtajiem rezultātiem, Liepājas un Valmieras pašvaldību praktisko pieredzi EM programmas apgūšanā un īres namu būvniecībā.

Pasākumā piedalīsies nekustamo īpašumu aģentūras "Latio" darījumu vadītāja Elīna Dūce, EM Mājokļu politikas departamenta direktors Mārtiņš Auders, Liepājas pašvaldības izpilddirektora vietnieks īpašumu jautājumos Mārtiņš Tīdens, Valmieras pašvaldības SIA "Valmieras namsaimnieks" valdes loceklis Ilmārs Skādulis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu