Vācijas prezidents aicina ierobežot bēgļu uzņemšanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers
Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers Foto: dpa/scanpix

Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers pirmdien paziņoja, ka viņš atbalsta bēgļu uzņemšanas ierobežošanu, bet arī brīdināja, ka migrācijas dilemmai nav viegla risinājuma.

"Mums vajadzīgs [migrantu], kas ierodas, skaita ierobežojums - par to nav šaubu," Šteinmeiers pirmdienas vakarā sacīja raidsabiedrības ARD programmā "Tagesthemen" ('Dienas tēmas").

Viņš sacīja, ka ir vajadzīga visaptveroša pieeja, tostarp Vācijai ieviešot stingrāku robežkontroli, bet Eiropas Savienības (ES) līmenī pieņemot ātrākas procedūras to patvēruma meklētāju izraidīšanai, kuru pieteikumi ir noraidīti vai nav gandrīz nekādu izredžu uz to apmierināšanu.

"Ja mēs varam pārvaldīt šo noteikumu, un, paldies Dievam, mēs tagad esam uz šī ceļa, tad jaunieradušos [migrantu] skaits Vācijā samazināsies," sacīja Šteinmeiers.

Migrācija ir atkal kļuvusi par aktuālu tematu Vācijas politikā, jo pret imigrāciju noskaņotās partijas "Alternatīva Vācijai" (AfD) popularitāte ir pieaugusi pirms drīzumā gaidāmajām federālo zemju vēlēšanām Hesenē un Bavārijā.

Vācijas kanclers Olafs Šolcs nedēļas nogalē sniegtā intervijā mediju grupai RND atzina, ka "bēgļu skaits, kas mēģina ierasties Vācijā, šobrīd ir pārāk liels".

Opozīcijā esošās Kristīgo demokrātu savienības (CDU) līderis Frīdrihs Mercs nesen piesaistīja uzmanību ar izteikumiem par atraidītiem patvēruma meklētājiem, kuri "sēž pie zobārsta, lai salabotu savus zobus".

"Es ļoti ceru, ka tad, kad šis [jautājums] būs aiz muguras, atkal radīsies gaisotne, kurā demokrātiskās partijas var nonākt pie savstarpējas saprašanās," sacīja Šteinmeiers, kura prezidenta amats ir lielā mērā ceremoniāls.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu