Valainis sola tikties ar uzņēmējiem, lai pārrunātu nepieciešamās izmaiņas nodokļu jomā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Darbaspēka nodokļu konkurētspējas palielināšanā uzņēmēji tiks saklausīti, trešdien, 4. oktobrī, intervijā Latvijas Radio pauda ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS).

Viņš minēja, ka jau tuvākajā laikā varētu tikties ar uzņēmējiem, lai iezīmētu nepieciešamās izmaiņas nodokļu jomā un vienotos par attiecīgo izmaiņu spēkā stāšanās laiku. "Esmu diezgan pārliecināts, ka uzņēmēji tiks saklausīti, lai šos darbaspēka nodokļus padarītu konkurētspējīgākus," sacīja Valainis.

Tāpat viņš atzīmēja, ka Latvijā ir jāskatās arī plašāk, proti, ir jāizvērtē ne tikai darbaspēka nodokļu slogs, bet ir jāskatās visa nodokļu sistēma kopumā. "Es būšu ļoti iesaistošs. Lai uzņēmēji nāk palīgā šajās sarunās," sacīja ekonomikas ministrs.

Vienlaikus, runājot par darbaspēka ievešanu, ministrs norādīja, ka ir jāvērtē gan īstermiņa, gan arī ilgtermiņa risinājumi.

"Ilgtermiņa risinājumos mums ir jāskatās, kādā veidā mēs varam efektīvi pārkvalificēt vietējo darbaspēju, kur mēs redzam, ka ir prasmes, bet nav darbavietu, un ir darbavietas, bet nav prasmju," minēja Valainis, piebilstot, ka pie šī jautājuma jau tiek strādāts.

Savukārt, runājot par īstermiņa risinājumiem, ministrs norādīja, ka Latvijā ir atsevišķas "aplamas birokrātiskas lietas", kas kavē uzņēmēju spēju piesaistīt kvalificētu darbaspēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu