Rīgas centrā uzbūvēts jauns īres dzīvokļu nams

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Nekustamā īpašuma attīstītājs "YIT Latvija" un apdrošināšanas kompānija "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) Rīgas centrā, Tērbatas ielā, uzbūvējuši īres dzīvokļu namu, informēja BTA pārstāvji.

Tērbatas ielā 72 atklātajā energoefektīvajā ēkā ir 176 vienas līdz trīs istabu dzīvokļi ar kopējo platību no 50 līdz 65 kvadrātmetriem. Par nama pārvaldnieku izvēlēts "Lumi Capital".

"YIT Latvija" valdes loceklis Andris Božē norāda, ka Latvijai raksturīgs dzīvokļus iegādāties īpašumā, un īres tirgus ir diezgan neattīstīts, liela daļa atrodas pelēkā zonā. Tirgū ir ļoti maz institucionālu attīstītāju. Božē uzskata, ka īres dzīvokļiem Rīgā ir labas perspektīvas - īres dzīvokļu popularitāte augs. To veicina arī augstās starpbanku aizdevumu likmes, kas sadārdzinājusi hipotekārā kredīta maksājumus.

BTA valdes priekšsēdētājs Volfgangs Štokmaiers īres namu attīstībā saredz jaunas investīciju iespējas, un BTA piedalās šāda veida investīciju projektā trīs Baltijas valstu galvaspilsētās vienlaicīgi.

Neskaitot ēku Tērbatas ielā 72, BTA pieder vēl trīs dzīvokļu ēkas Rīgas centrā. Tās iegādātas 2020.gadā. Pieprasījums pēc īres dzīvokļiem jaunajos namos ir augsts - gandrīz visi dzīvokļi vienmēr ir izīrēti.

BTA peļņa šogad pirmajā pusgadā bija 2,878 miljoni eiro, kas ir 4,2 reizes mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina kompānijas publiskotā informācija.

BTA strādā Latvijā, kā arī tai ir filiāles Lietuvā un Igaunijā. Kompānijas vienīgais akcionārs ir "Vienna Insurance Group".

"YIT Latvija" apgrozījums pagājušajā gadā bija 39,126 miljoni eiro, kas ir par 51,5% vairāk nekā 2021.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 4,847 miljoni eiro.

"YIT Latvija" reģistrēta 1998.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 47 429 278 eiro. "YIT Latvija" īpašnieks ir Somijas uzņēmums "YIT Suomi".

YIT strādā deviņās valstīs - Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Slovākijā un Polijā. Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā sasniedza 2,4 miljardus eiro. "YIT Corporation" akcijas kotē "Nasdaq Helsinki" biržā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu