Lidosta "Rīga" oktobrī rīkos karjeras pasākumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" oktobrī rīkos karjeras pasākumus, kuru laikā darba meklētāji varēs uzzināt par darba iespējām lidostā un klātienē iepazīties ar darba apstākļiem uzņēmumā, pavēstīja lidostas pārstāvji.

"Darbs lidostā ir droša iespēja uzsākt karjeru vai mainīt savu profesiju, jo saviem darbiniekiem uz vietas lidostā nodrošinām nepieciešamo apmācību," pauž lidostas "Rīga" Personāla departamenta direktore Inga Rame.

Tostarp 2023.gada 5.oktobrī un 18.oktobrī lidosta "Rīga" rīkos tiešsaistes tikšanās ar interesentiem, kuri gribētu sākt karjeru aviācijas nozarē - aviācijas drošībā, lidlauka uzturēšanā, gaisa kuģu apkalpošanā vai kādā citā piedāvātajā jomā.

Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā minēts, ka 5.oktobrī tiešsaistes nodarbība notiks no plkst.13. līdz 14.30 platformā "Zoom". Savukārt 18.oktobrī šādas tiešsaistes tikšanās būs divas - gan pašas lidostas rīkotā, gan piedaloties tiešsaistes darba dienā "Darbs un karjera Latvijā", kas orientēta uz potenciālajiem darba ņēmējiem, kuri būtu gatavi atgriezties Latvijā no ārzemēm.

Savukārt 17.oktobrī lidostā notiks klātienes Atvērto durvju diena, kuras laikā dalībnieki varēs uzzināt gan par atlases procesu un apmācībām, gan piedalīsies interaktīvās darbnīcās par darbu lidostas drošības jomas amatos, virszemes apkalpošanā un lidlauka uzturēšanā, kā arī dosies ekskursijā pa lidostas teritoriju. Dienas noslēgumā interesenti varēs izmēģināt atlases testus un pieteikties papildu aktivitātēm.

Šogad 24.oktobrī uzņēmums piedalīsies arī Transporta un sakaru institūta ikgadējā Karjeras dienā.

Lidostas pārstāvji vēsta, ka pašlaik uzņēmumā strādā apmēram 1400 darbinieku vairāk nekā 300 dažādos amatos. Štata vietu skaits, salīdzinot ar pirmspandēmijas laiku, pieaudzis par vairāk nekā 150. Tostarp šogad darbu lidostā sākuši 230 jauni darbinieki.

Jau vēstīts, ka lidostas apgrozījums pagājušajā gadā bija 57,924 miljoni eiro, kas ir par 82,3% vairāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums strādāja ar 286 498 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu