Tramps nespēj iekļūt 400 bagātāko amerikāņu sarakstā (1)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps otro reizi trīs gadu laikā nav iekļuvis 400 bagātāko amerikāņu sarakstā, vēsta “Forbes”.

Pēc izdevuma datiem, Trampa bagātību apjoms samazinājies par 600 miljoniem dolāru, un pašlaik tas ir 2,6 miljardi dolāru. Bijušajam prezidentam pietrūkuši aptuveni 300 miljoni dolāru, lai saglabātu vietu šajā sarakstā.

Pēc “Forbes” versijas, galvenais Trampa finanšu problēmu iemesls ir sociālais tīkls “Truth Social”, kas nav spējis gūt tādu popularitāti, uz kādu bija cerējis Tramps. Tā rezultātā “Truth Social” zaudējis 630 miljonus dolāru savas vērtības.

Vēl 170 miljonus dolāru nācies zaudēt, samazinoties Trampam piederošo nekustamo īpašumu vērtībai.

Tramps pirmo reizi “Forbes” bagātāko amerikāņu sarakstā nokļuva 1982. gadā. Top 400 viņš nepameta ne reizi laika posmā no 1996. līdz 2021. gadam.

Jāatgādina, ka septembra beigās Tramps tika atzīts par vainīgu krāpšanā. Tiesa lēma, ka ASV bijušais prezidents ir atbildīgs par sava kapitāla mākslīgu palielināšanu par vairākiem miljardiem dolāru gadā.

Tika noskaidrots, ka Tramps un viņa kompānija mānīja bankas un apdrošinātājus, norādot pārspīlēti lielus finanšu rādītājus, tādējādi panākot sev izdevīgus finansējuma noteikumus.

Prokurore Letīcija Džeimsa apstiprināja, ka pēdējo 10 gadu laikā Tramps savas bagātības ik gadu norādīja par 2,23 līdz 3,6 miljardiem lielākas, nekā patiesībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu