Šogad Latvijā atvērtas četras jaunas minerālo materiālu ieguves vietas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: lvm.lv

AS "Latvijas valsts meži" (LVM) struktūrvienība "LVM Zemes dzīles" šogad atvērusi četras jaunas minerālo materiālu ieguves vietas, liecina LVM publicētā informācija.

Atvērtas ieguves vietas "Jaunpriedītes", "Vilkkalns", "Degļupe" un "Ceriņi".

Vienlaikus līdz gada beigām ir plānots atvērt vēl vienu ieguves vietu - "Tilcēni", bet 2024.gada pirmajā ceturksnī plānots atvērt vēl divas ieguves vietas, kurām veikta paplašināšana - "Lankaskalns 2" un "Gailenes 2".

Uzņēmumā skaidro, ka "LVM Zemes dzīles" turpina aktīvi sekot līdzi būvniecības nozares aktualitātēm, publiskā un privātā sektora iepirkumiem, lai caur minerālo materiālu piedāvājumu un pieejamību nodrošinātu nozīmīgu objektu realizāciju.

"Karjeru tīkls piedāvā mūsu klientiem izvēles iespējas un ļauj efektīvāk plānot minerālo materiālu piegādes, jo mērķtiecīgi plānojam tīkla attīstību, lai mūsu karjeri atrastos ekonomiski izdevīgā attālumā līdz būvniecības objektiem", norāda "LVM Zemes dzīles" pārdošanas vadītāja Baiba Rozīte.

"LVM Zemes dzīles" ir 2017.gadā izveidota LVM struktūrvienība, kas administrē minerālo materiālu ieguvi, ražošanu un pārdošanu. Tautsaimniecības vajadzībām "LVM Zemes dzīles" nodrošina pieejamību smilts, smilts grants minerālajiem materiāliem un to maisījumiem visā Latvijas teritorijā 120 ieguves vietās un minerālo materiālu maisījumus - 25 ieguves vietās.

Jau ziņots, ka LVM apgrozījums pērn bija 566,612 miljoni eiro, kas ir par 39,8% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 242,193 miljoni eiro. LVM apsaimnieko valstij piederošās meža zemes.

LVM vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja ir Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu