VUGD saņēmis jau 335 izsaukumus saistībā ar vēja radītajiem postījumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns/LETA

Šodien, 8. oktobrī, no plkst.6.30 līdz plkst.16 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis jau 335 izsaukumus, kas saistīti ar vētras radītiem postījumiem, informē VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Visvairāk izsaukumu saņemti tieši Rīgā un Pierīgas novados - 278 izsaukumi. Visbiežākie izsaukumi ir tieši Rīgas pilsētā un Ādažu un Ropažu novados.

Savukārt Vidzemē saņemti 19 izsaukumi, Latgalē - 4, Kurzemē - 25, Zemgalē - 10.

Dāme-Birziņa informēja, ka pārsvarā visos gadījumos nepieciešams sazāģēt nolūzušus kokus. Lielākoties koki lūzuši uz ceļa braucamajām daļām vai ietvēm. 30 gadījumos koki nolūzuši uz vieglajām automašīnām - visi Rīgas reģionā, bet vēl četros gadījumos koki nolūzuši uz dzīvojamām ēkām.

Tā kā arī šodien daļā Latvijas teritorijas spēkā ir oranžais brīdinājums par spēcīgām vēja brāzmām, VUGD aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem. Nolauzti koki, nenostiprināti priekšmeti vai atlūzas var radīt bojājumus un postījumus. Iespējami arī elektroapgādes traucējumi.

Ja hidrometeoroloģiskie apstākļi ir radījuši postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, VUGD aicina zvanīt uz vienoto ārkārtas palīdzības tālruņa numuru 112.

TVNET jau vēstīja, ka svētdiena būs mākoņaina un lietaina, kā arī saglabāsies vētrains laiks.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes liecina, ka lietus gaidāms galvenokārt rietumu un centrālajos rajonos, bet vietām Kurzemē tas var būt stiprs un to var pavadīt atsevišķas zibens izlādes.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš daudzviet brāzmās sasniegs 18-23 metriem sekundē, bet piekrastes rajonos 25-30 metriem sekundē. Gaisa temperatūra gaidāma no +3…+8 grādiem iekšzemē, līdz +9…+11 grādiem piekrastes rajonos.

Rīgā diena būs mākoņaina un palaikam līs. Gaidāms stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 25-27 metriem sekundē. Gaiss iesils vien līdz +9…+11 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu