Apsaimniekotāji sāk ēkām pieslēgt apkuri (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pilnsabiedrība "Siltumserviss Rīga" sākusi apkures pieslēgšanu "Rīgas namu pārvaldnieka" (RNP) apsaimniekotajām mājām, informēja uzņēmumā.

Šajā procesā iesaistīti vairāk nekā 200 darbinieki. Apkures pieslēgšanu plānots pabeigt līdz nedēļas beigām.

Pēc visu RNP ēku pieslēgšanas apkurei turpināsies pieslēgto ēku apkures sistēmu stabilizācijas darbi. Daļā ēku sistēmu stabilizācijas darbi tiks pabeigti šīs nedēļas laikā. Tomēr, ņemot vērā padomju laika ēku iekšējās apkures sistēmas tehniskās īpatnības, darbi var turpināties vēl divas nedēļas pēc apkures pieslēgšanas, bet atsevišķos gadījumos arī ilgāk, skaidro uzņēmumā.

Informāciju par to, kurā dienā ēkai tiek pieslēgta apkure, iespējams atrast portālā "e-parvaldnieks.lv", kā arī RNP mobilajā aplikācijā

PS "Siltumserviss Rīga" ir dibināta 2017.gadā un apvieno četrus uzņēmumus - SIA "SB", SIA "Alpex", SIA "Adapteris" un SIA "LEP Energy".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, uzņēmums pērn strādājis ar 5,3 miljonu eiro apgrozījumu un 28 000 eiro peļņu.

"Ogres namsaimnieks" sāk apkures pieslēgšanu daudzdzīvokļu mājām Ogrē

SIA "Ogres namsaimnieks" šodien sāk apkures pieslēgšanu savā pārvaldīšanā esošajās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Ogrē, liecina uzņēmuma paziņojums.

Šāds lēmums pieņemts, sekojot laikapstākļu prognozēm, kas liecina, ka no šodienas ir gaidāma gaisa temperatūras samazināšanās, kā arī tiek prognozēts lietains laiks. Plānots, ka apkures pieslēgšanas darbi tiks pabeigti nedēļas laikā.

Uzņēmums skaidro, ka šogad, sākot apkures sezonu, kad ārgaisa temperatūra sasniegs plus 8 grādus pēc Celsija un augstāk, apkure automātiski izslēgsies. Siltumapgādes sistēmas automātiskā pielāgošana ārgaisa temperatūras svārstībām nodrošina iedzīvotājiem komforta līmeni dzīvokļos, kā arī apkures izmaksu samazināšanos, jo siltā laikā apkure automātiski atslēgsies, tādējādi ļaujot ietaupīt maksu par siltumenerģiju.

Kā vēstīts, no 1.oktobra "Ogres namsaimnieka" tarifi par 18,6% samazināsies Ogrē un būs 98,84 eiro par megavatstundu.

"Ogres namsaimnieka" apgrozījums 2022.gadā bija 11 595 049 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 1 689 267 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums reģistrēts 2015.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2,807 miljoni eiro. Kompānija pieder Ogres novada pašvaldībai.

RNP tehniski esot gatavs apkures sezonas sākšanai. Vairumam māju ar centralizēto siltumapgādes sistēmu siltummezgli bijuši tehniski gatavi jau 1.septembrī. Apkures pieslēgšana notiek pēc iepriekš izstrādāta plāna, savukārt apkures sistēmas stabilizēšanas darbi pēc ēkas pieslēgšanas var ilgt divas nedēļas, bet atsevišķos gadījumos arī līdz četrām nedēļām.

Mājas aprīkotas ar automātiskiem siltummezgliem, kas reaģē uz āra temperatūru, sasniedzot plus 12 grādus, tiek pārtraukta siltuma padeve, tāpēc paaugstinoties gaisa temperatūrai neesot jāuztraucas, ka radiatori paliek vēsi.

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" ir 100% Rīgas domei piederošs uzņēmums. Tā pārvaldīšanā ir vairāk nekā 3800 dzīvojamo māju un būvju ar kopējo platību vairāk nekā 7,5 miljoni kvadrātmetru. Uzņēmums 2022.gadā strādāja ar 61,973 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% vairāk nekā iepriekšējā gadā, kamēr kompānijas peļņa pieauga par 7,4% un bija 4,535 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu