Nav noslēpums, ka veselības ministra amats nav starp iekārojamākajiem valdībā, un tā ieņemšanu ne viens vien ir saucis par politisku pašnāvību. Kamēr tiek risinātas nozares hroniskās problēmas, citas jau kļūst akūtas. Vai visas var atrisināt ar lielāku finansējumu, uz kuriem pakalpojumiem un kāpēc ir garākās rindas un uz kādiem uzlabojumiem var cerēt pacienti, intervijā tiešsaistes žurnālam KLIK stāsta veselības ministrs Hosams Abu Meri. 

Otrs sāpīgs jautājums, ko visi dati pierāda, ka Latvijas iedzīvotāji medicīnā visvairāk naudas tērē medikamentos. Tas nozīmē, ka mēs maksājam vairāk nekā Lietuvā un Igaunijā. To jau kādu laiku mēs zinām, vēl Saeimā prasījām no ministrijas kādas darbības. Un šie jautājumi izrādās saistīti ne tikai ar ierēdņiem, bet arī ar farmācijas uzņēmumiem. Tuvākajā laikā man būs tikšanās ar lielajiem tirgotājiem, parunāsim par nākotni.

Nedrīkst būt tā, ka viņi šeit var pelnīt vairāk nekā Igaunijā vai Lietuvā, bet mūsu iedzīvotāji maksā 20%, 30% un 40% vairāk. Viņiem ir jāsolidarizējas ar Latvijas tautu un jānāk ar kompromisu. Ja nebūs kompromisa, tad diemžēl man būs jāiet asāk, caur likumdošanu, griestiem un citām lietām, kas kontrolē šo jautājumu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X