"Lufthansa" atceļ reisus uz un no Libānas galvaspilsētas Beirūtas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Bayne Stanley / ZUMA Wire

Vācijas aviokompānija "Lufthansa" piektdien atcēla reisus uz Libānas galvaspilsētu Beirūtu un no tās līdz 16.oktobrim, pastiprinoties saspīlējumam reģionā pēc kara izcelšanās starp Izraēlu un Gazas joslu.

Aviokompānijas preses sekretārs, kurš izskaidroja šo lēmumu ar "pašreizējo situāciju Tuvajos Austrumos", apstiprināja informāciju, ko bija snieguši divi pasažieri, kuru reiss no Frankfurtes uz Beirūtu tika atcelts.

"Lufthansa" pagājušo sestdien atcēla reisus uz Telavivu, atsaucoties uz "pašreizējo drošības situāciju". Preses sekretārs piektdien informēja, ka reisi šajā maršrutā būs atcelti līdz 22.oktobrim.

Vācijas valdība ceturtdien un piektdien organizēja evakuācijas lidojumus Vācijas pilsoņiem Izraēlā. Apmēram 950 Vācijas pilsoņi tika evakuēti ceturtdien, un vairāk nekā 850 atstāja Izraēlu piektdien, paziņoja Vācijas Ārlietu ministrija.

Pēc ministrijas lūguma "Lufthansa" veica šos lidojumus no Telavivas uz Frankfurti un Minheni.

Drošības apsvērumu dēļ reisus uz Telavivu atcēlušas arī citas aviosabiedrības, tostarp "Virgin Atlantic", "British Airways", "Air France-KLM" un "Delta".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu