Izraēlas armija likvidējusi komandieri, kuru uzskata par “Hamas” vērienīgā uzbrukuma plānotāju (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jack Guez

Izraēlas armija sestdien paziņoja, ka ir nogalinājusi iespējamu teroristu grupu, kas Izraēlā mēģināja ieiet no Libānas puses, kā arī likvidēts par “Hamas” vērienīgā uzbrukuma plānotāju uzskatītais komandieris.

Izraēlas Aizsardzības spēki paziņoja, ka karavīri identificēja "teroristu šūnu", kas mēģināja iefiltrēties Izraēlas teritorijā no Libānas. Daļu teroristu likvidēja armijas bezpilota lidaparāta triecienā.

Kopš islāmistu kaujinieku grupējums "Hamas" pirms nedēļas sāka uzbrukumus Izraēlai, tās armijai vairākas sadursmes ar Libānas šiītu kaujinieku grupējuma "Hezbollah" pārstāvjiem notikušas uz valsts ziemeļu robežas ar Libānu.

Pieaug bažas par "Hezbollah" iesaistīšanos uzbrukumā Izraēlai. Iepriekš Libānas šiītu kaujinieku grupējums vairākkārt no Libānas teritorijas ir uzbrucis Izraēlai. Nereti uzbrukumi notikuši ar Irānas atbalstu.

Izraēlas armija arī paziņoja, ka ir likvidēts "Hamas" pretgaisa izlūkošanas sistēmas Gazas pilsētā vadītājs Merads abu Merads, kuru uzskata par pagājušajā nedēļā "Hamas" sāktā uzbrukuma Izraēlai galveno plānotāju.

Izraēlas Aizsardzības spēki uzstāja, ka Merads bija lielā mērā atbildīgs par kaujinieku vadīšanu vērienīgā uzbrukuma laikā.

Pirms nedēļas "Hamas" no Gazas joslas uz Izraēlu palaida tūkstošiem raķešu, pārkāpa robežu un sāka zvērīgu slaktiņu Izraēlas dienvidu kopienās un mūzikas festivālā, nogalinot vairāk nekā 1300 un ievainojot 3391 cilvēku. Izraēla paziņojusi, ka teroristu gūstā ir 100-150 cilvēku.

Izraēla uz uzbrukumu atbildēja, intensīvi bombardējot Gazu. Kā liecina Gazas Veselības ministrijas dati, nogalināti vairāk nekā 1900 palestīniešu un vēl vairāk nekā 6600 ievainoti.

Naktī uz sestdienu Izraēlas kaujas lidmašīnas trāpīja desmitiem "Hamas" mērķu Gazas joslā.

Eiropas Savienība, ASV un Izraēla ir atzinusi "Hamas" par teroristisku organizāciju.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu